Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
kotlet74 napisał(a): postraszył mnie walniętą głowicą.
Jak plyn bedzie sie przelewal/wyplywal to z prawej strony samochodu w progu jest kanal przelewowy polaczony z zbiornikiem wyrownawczym. Jak bedziesz mial tam wilgotne i slady osadu tzn, ze moze tamtedy Ci uciekakotlet74 napisał(a):jak sprawdzić samemu wywalanie płynu przez zbiornik wyr.![]()
kotlet74 napisał(a): AdamTower jak sprawdzić samemu wywalanie płynu przez zbiornik wyr.
DAMiANO napisał(a):oraz co należy również wymienic przy tej "operacji" .
Romano napisał(a):do asv nie ma uszczelek jako takich trze to rozebrac i wypelnic
DAMiANO napisał(a):No i niestety w mojej Ibi ASV prawdopodobnie szlag trafił uszczelkę pod głowicą na korku od oleju po dłuższym postoju jest biały nalot. Jaką najlepiej kupic uszczelkę?? i jaki jest koszt tej uszczelki oraz co należy również wymienic przy tej "operacji" .
6 litrowbelzi napisał(a):ktos moze mi powieziec, ile wchodzi plyny chlodzacego do ASV, bo szukalem i nie znalazlem
DAMiANO napisał(a):No i niestety w mojej Ibi ASV prawdopodobnie szlag trafił uszczelkę pod głowicą na korku od oleju po dłuższym postoju jest biały nalot.
jaro4444 napisał(a):A jaki jest olej na bagnecie? Ciemny czy koloru kawy z mlekiem? Jak ciemny (czarny) to nie panikuj. Piana na korku robi się ze zmieszania mgły olejowej z wilgocią z powietrza (teraz jest zimno i mokro). Do silnika wilgoć dostaje się jak stygnie i zaciąga powietrze z zewnątrz przez odmę. Małe ilości syfiastej emulsji na korku to nic nadzwyczajnego, szczególnie jak jeżdzisz krótkie trasy. Wytrzyj ją papierem albo szmatą, zakręć korek i poleć w dłuższą trasę. Jak wrócisz z jazdy to popatrz na korek. Powinien być bez tego osadu już.
Pozdro
AdamTower napisał(a):Romano napisał(a):do asv nie ma uszczelek jako takich trze to rozebrac i wypelnic
o czym Ty mówisz ? że nie ma uszczlki pod głowicą![]()
no chyba, że Cię źle zrozumiałem....może masz na myśli osłonę zaworów, czapkę głowicy, to tam rzeczywiście nie ma wymiennej uszczelki tylko trzeba ją wkleić, lub wymienić całą obudowę.
jaro4444 napisał(a):A jaki jest olej na bagnecie? Ciemny czy koloru kawy z mlekiem? Jak ciemny (czarny) to nie panikuj. Piana na korku robi się ze zmieszania mgły olejowej z wilgocią z powietrza (teraz jest zimno i mokro). Do silnika wilgoć dostaje się jak stygnie i zaciąga powietrze z zewnątrz przez odmę. Małe ilości syfiastej emulsji na korku to nic nadzwyczajnego, szczególnie jak jeżdzisz krótkie trasy. Wytrzyj ją papierem albo szmatą, zakręć korek i poleć w dłuższą trasę. Jak wrócisz z jazdy to popatrz na korek. Powinien być bez tego osadu już.
Pozdro
kotlet74 napisał(a):W moim leosiu płyn wywala przy 120-130km/h do zera
Marcin_TDI napisał(a):no niebardzo. sprezarka klimy nie powina miec nic do plyny chlodzacego...
dokładnie tutaj viewtopic.php?t=22wgi napisał(a):w regulaminie jest też taka część o witaniu się - miłoby było gdybyś się z nami przywitał
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość