Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
piotrek1991 TDi napisał(a):Panowie a wie ktoś gdzie znajduje się czujnik wylotu powietrza na desce rozdzielczej? (pozycja nr.7 w kodach klimatronika ) u mnie jako jeden z wielu nie działaAha i nie jest to ten za malutką kratką nad panelem klimatronika tylko inny ale który
kornat napisał(a):Wentylatory się załączają po włączeniu klimy?
kurex napisał(a):Czy możliwe że kiepsko była nabita ? bo raczej dziwne żeby przez zimę cos dupło i freon by uciekł...
barteq73 napisał(a):możliwe, dlatego zaleca się uruchamiać klimę co jakiś czas w zimie, o ile to możliwe ze względu na temp. Aby olej w klimie przesmarował uszczelnienia.
darq12 napisał(a):Najpierw sprawdzi szczelność też koleś od klimy ci to zrobi, bo jak będzie nie szczelna to trzeba uszczelnić bo szkoda kasy co roku nabijać.
kurex napisał(a):Właśnie tego się obawiam.... jeżeli jest nie szczelna to parę stówek pewnie nie moje...
kurex napisał(a):To jak to jest gdy maszyna sprawdza szczelność, przecież w roku poprzednim tak mi nabijali...
Maszyna nie wykazała żadnych nieszczelności to nabili od razu... a tu lipa.
kornat napisał(a):Osuszacz oryginalny to ok. 150zł zamienniki od 60zł.
kurex napisał(a):A jeżeli np. obejdę się bez wymiany jego to jakie skutki uboczne będę miał. ?
kurex napisał(a): jak to teraz zrobić aby sprawdzić w czym tkwi problem lecz jeszcze nie płacić za to ?,
darq12 napisał(a):Jak już nie masz czynnika to dobrze by było wymienić osuszacz bo on wyłapuje wilgoć a wiadomo sprężarka nie lubi wilgoci.
kornat napisał(a):kurex, nie miałeś wcześniej nabitego z UV?
darq12 napisał(a): Jedź teraz do nich i powiedz że nabijałeś rok temu i ci nie działa i że elektrycznie wszystko oki najwyżej przy nich włączysz i im pokażesz.
KondzioR napisał(a): Potentiometer Positioning Motor for Air Flow Flap (G113)
KondzioR napisał(a):kornat gdzie znaleźć Twój manual? bo nie moge go dopaść ..
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości