Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
wikara napisał(a):TUNGSRAM H7 12V MEGALIGHT ULTRA +90%
wikara napisał(a):czy do tego musze kupowac postojówki ?
Ps. Miał ktoś włożone Hid-y
elleone napisał(a):- zasięg świateł i jakość oświetlania drogi tragiczna w porównaniu chociażby do standardowych H7
kozik napisał(a):elleone napisał(a):- zasięg świateł i jakość oświetlania drogi tragiczna w porównaniu chociażby do standardowych H7
nie wiem jakie były włożone u Ciebie, ale miałem przez jakieś pół roku najzwyklejsze z Allegro za 120zł i zarówno zasięg jak i jakość oświetlenia drogi zostawiały daleko w tyle zwykłe żarówki
different napisał(a):kupiłem Tungsram SPORTLIGHT BLUish + 50%, i niestety ale nie jestem z nich zadowolony, w porównaniu z poprzednimi (nie wiem jakimi) świecą "bliżej", jedynym plusem jest to że sa jaśniejsze. Zobaczymy jak będzie z żywotnością.
mts89 napisał(a):Kupiłem, jako zamiennik dla "zwykłych żarówek" H7, OSRAMy Cool Blue i szczerze mówiąc trochę się zawiodłem. Barwa w najmniejszym stopniu nie przypomina "blue"
mts89 napisał(a): OSRAM Cool Blue Hyper
pkonrad napisał(a):Jak chcesz niebiesko świecące żarówki to kup sobie jakieś chinole bez homologacji które faktycznie będą miały niebieskawy kolor światła,
pkonrad napisał(a):pkonrad napisał(a):Jak chcesz niebiesko świecące żarówki to kup sobie jakieś chinole bez homologacji które faktycznie będą miały niebieskawy kolor światła,
Żarówki OSRAM Cool Blue Hyper White również nie posiadają homologacji.
Martinus1985 napisał(a):pkonrad napisał(a):pkonrad napisał(a):Jak chcesz niebiesko świecące żarówki to kup sobie jakieś chinole bez homologacji które faktycznie będą miały niebieskawy kolor światła,
Żarówki OSRAM Cool Blue Hyper White również nie posiadają homologacji.
I tu jesteś w błędzie bo posiadają homologację.
pkonrad napisał(a):Martinus1985, nie masz racji. Homologacje posiada model OSRAM Cool Blue Intence, te żarówki są dopuszczone do użytku bez ograniczeń w całej Europie. Natomiast model Hyper takiej homologacji nie posiada i nawet w każdej aukcji na Allegro gdzie są sprzedawane jest informacja o tym. Jeśli nadal twierdzisz że żarówki OSRAM Cool Blue Hyper White posiadają homologacje ECE to udowodnij nam to jakoś
mts89 napisał(a):PHILIPS DIAMOND VISION 5000K
mts89 napisał(a):PHILIPS DIAMOND VISION 5000K
pkonrad napisał(a):mts89 napisał(a):PHILIPS DIAMOND VISION 5000K
Nie kupujcie tych żarówek na Allegro, bo z tego co mi wiadomo sprzedaje je tylko jeden koleś i są to podróbki
Barton napisał(a):Na dniach planuję zakup żarówek H1,H3 i H7 Osram Cool Blue Hyper, ciekaw jestem czy różnica 800K będzie zauważalna i warta podjęcia ryzyka choć te 5000K nie powinno się rzucać w oczy aż tak bardzo O efektach poinformuję
oczko82 napisał(a):Martinus1985, a efekt jaki? Lepszy niż polecane tungsramy czy philipsy BV?
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości