Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Marcin4 napisał(a):Witam , zalozylem zarowki x xenon look , pierwsze wrazenia swietne w koncu swiatlo jest biale , polecam jak najbardziej,... ,wczesniej byly thungusramy i tez dawaly bardziej pod zolc. Jazda w deszcz nie jest jakas meczaca i wg mnie sa to najlepsze zarowki jakie do tej pory mialem.
lec napisał(a):Marcin4, miło słyszec
postojoweczke masz chyba tylko troszke za "zimną"
A poczytać temat cały to juz się nie chce.LeonWOT napisał(a):i żeby była w miarę dobra widoczność..
Nastar napisał(a):, Fajne są tylko drogie .
Nastar napisał(a):trzeba je raz na pół roku wymienić
Nastar napisał(a):oczkolek, teraz zabiłeś mi ćwiekaRozumiem, że masz na myśli jakąś określoną procedurę czy częstotliwość tego włączania ?
U mnie wygląda to tak: stacyjka, kontrolki, gasną, rozruch, światła i jazda.
Co robiłem źle ?
lec napisał(a):wiec te 1.5 roku to chyba wciaz na wyrost.
lec napisał(a):Sprobuj ten czas wykrecic np w Fabii Mk1 lub Focusie MK1
oczkolek napisał(a):Pisze kolejny i ostatni raz.1. Auto należy odpalać przy wyłączonych żarówkach (lampach).2. Reflektory włączamy dopiero po ok. 5 sek. po uruchomieniu silnika - nie od razu po puszczeniu kluczyków przy stacyjce.Przez te 5 sek. zanikają stany nieustalone w instalacji elektrycznej oraz zaczyna poprawnie pracować regulator napięcia i nie ma dużego uderzenia większego napięcia (ok. 15-18V) na żarówki które niestety pracują na granicznych swoich parametrach (żarówki +xx% światła). Każde taka sytuacja obniża znacznie żywotność tego typu żarówek ponieważ aby one jaśniej świeciły mają m.in. obniżone napięcie robocze i dlatego pracują na granicznych parametrach m.in. napięciowych.Jest to sprawdzone doświadczalnie.
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości