Może to od mocy silnika, a może faktycznie coś ciężko chodzi w tych sprężarkach.
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
mlynek napisał(a):Teraz ma A4 115KM PD i też nie widać różnicy z klimą czy bez, chociaż o dziwo te silniki mają po 280Nm czyli tyle co my po chipie
Dawid2 napisał(a):U mnie jest ponad 250KM i 340Nm, a przy małych prędkościach obrotowych po włączeniu klimy też czuć leciutkie szarpnięcie i odczuwalny spadek mocy.
A powiedźcie mi jak odczuwalnie traci auto moc na włączonej klimie?
Nie wiem czy to ma jakiś związek, ale nie zauważyłem dziś, że mam wyłączoną całkiem klimę/wentylację (wygaszony panel klimatronika) i jadąc tak przez miasto czułem właśnie ten smrodek. Dopiero jak włączyłem nawiew to po chwili zniknął. Może to nie od samej klimy, a jakieś kanały wentylacyjne są zagrzybiałe czy cuś? Bo z wyłączonym nawiewem powietrze także samoczynnie siłą podmuchu i prędkości auta wlatuje poprzez kratki do auta, czy nie tak?Snakeyes napisał(a):Mam taki sam problem co mlynek ze smrodem po wyłączeniu klimatyzacji.
Hahaha oj transit. Fajne sa takie komentarze. Niby jedno slowo, a znaczy tak wieletransit_master napisał(a):Litości
transit_master napisał(a):Litości
Szymko napisał(a):transit_master napisał(a):Litości
Do kogo to niby miało się odnosić i czego dotyczyć?
Szymko napisał(a):Wentylatory chodzą na włączonej klimie?
Nie tylko. Jesli damy na LO to z automatu wlacza sie obieg zamkniety, rowniez czujnik naslonecznienia + wysoka temp. zewnetrzna moga wymusic obieg zamkniety. Ustawic klime np. na 20*C i powinno dzialac na otwartym obiegu.chlorek napisał(a):Czy klima 1M działa tylko na zamkniętym obiegu.
jck1 napisał(a):a czasami muszę trochę przejechać żeby zaczęło zimnym wiać
oczkolek napisał(a):jck1 napisał(a):a czasami muszę trochę przejechać żeby zaczęło zimnym wiać
Co to znaczy, jaki czas?
jck1 napisał(a):oczkolek napisał(a):jck1 napisał(a):a czasami muszę trochę przejechać żeby zaczęło zimnym wiać
Co to znaczy, jaki czas?
Cześć,
Oznacza to, że muszę przejechać jakieś 1,5 kilometra lub więcej i wtedy zaczyna się odczuwać chłodniejsze i suche powietrze. Nie mówię oczywiście o sytuacji, gdy samochód stał cały dzień na upale bo wtedy rzecz jasna chłód zaczyna się odczuwać po odpowiednio dłuższym odcinku.
Pozdrawiam,
Jck1
Arekkan napisał(a):Przy każdym uruchomieniu samochodu wyświetlacz się miga prze jakąś minutę później jest ok.
Arekkan napisał(a):Drugi problem to to że przy każdym orzekreceniu zapłonu i odpaleniu ustawia się temperatura 22'C i włącza klimatyzacja, choć przed zgaszeniem samochodu temperatura jest np. 18'C i Klima wyłączona. Dlaczego nie zapamiętuje ustawień?
kurex napisał(a):Arekkan napisał(a):Przy każdym uruchomieniu samochodu wyświetlacz się miga prze jakąś minutę później jest ok.
Nagraj filmik tego zobaczymy.
Postaram się nagrać filmik i wrzucić. Podobno dlatego mogą ze jest jakiś błąd w nim ale nie wiem jak go odczytać.Arekkan napisał(a):Drugi problem to to że przy każdym orzekreceniu zapłonu i odpaleniu ustawia się temperatura 22'C i włącza klimatyzacja, choć przed zgaszeniem samochodu temperatura jest np. 18'C i Klima wyłączona. Dlaczego nie zapamiętuje ustawień?
Przed zgaszeniem silnika dopilnuj aby "śnieżynka" nie była załączona, i daj mu chwilę po czym zgaś silnik i ponownie spróbuj odpalić.
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości