Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Daniel84 napisał(a):Witam
Gdzie szukać przyczyna smrodu z kratek wentylacyjnych ? Klimatyzacja odgrzybiana 4 razy i smród dalej pozostaje. Śmierdzi nawet jak nie jest klima włączona zwykły nawiew a nawet też śmierdzi gdy nic nie jest włączone tylko się jedzie. Czego się złapać żeby ten smród znikł ?
-arti- napisał(a):Wyciągnij filtr kabinowy /warto założyć nowy/. Odkręć i wyciągnij wentylator /pod schowkiem/ i sprawdź czy nie ma żadnych liści i innych ciał obcych.
Pozdrawiam.
PaVLo napisał(a):Klima chłodzi dobrze i nie ma problemu również z płynną regulacją, aż do maksymalnego grzania. Nigdy też sama się nie wyłączała, tylko te pulsacyjne drgania co jakieś dwie sekundy wkurzają.
Daniel84 napisał(a):-arti- napisał(a):Wyciągnij filtr kabinowy /warto założyć nowy/. Odkręć i wyciągnij wentylator /pod schowkiem/ i sprawdź czy nie ma żadnych liści i innych ciał obcych.
Pozdrawiam.
Filtr kabinowy wymieniam co 10k km i pomimo wymian dalej śmierdzi. Sprawdzę jeszcze ten wentylator może tam coś będzie. Nie ma problemu z jego wyciągnięciem ?
Daniel84 napisał(a):Witam
Gdzie szukać przyczyna smrodu z kratek wentylacyjnych ? Klimatyzacja odgrzybiana 4 razy i smród dalej pozostaje. Śmierdzi nawet jak nie jest klima włączona zwykły nawiew a nawet też śmierdzi gdy nic nie jest włączone tylko się jedzie. Czego się złapać żeby ten smród znikł ?
Panowie, gdzie dokladnie jest ten parownik? Tak sie nazywa to urządzenie czy mówi się tak potocznie?glibo napisał(a):sprawdz czy na parowniku
Po, jest taki specyficzny zapach jak by właśnie tego dymu.
Jak wam pracuje klimatyzacja w 1P? Czy wiatraki powinny od razu odpalać po włączeniu ECON i chodzić cały czas?
peter85 napisał(a):chlorek u mnie też był wyczuwalny przez jakiś czas (jakieś 2-3dni) potem znikł
u mnie w upalne dni oba wiatraki odpalają po odpaleniu auta,
lysaglaca napisał(a):Panowie pytanie moje co prawda nie dotyczy samej klimy lecz układu a mianowicie po spryskaniu szyby płynem mocno czuję zapach tego płynu w aucie zaczęło się w zimę ale se myślę ogrzewanie chodzi to i bierze powietrze z zewnątrz teraz klima chodzi i też ciągnie powietrze z zewnatrz lecz zapach jest intensywniejszy co może być przyczyną takiego stanu rzeczy??
Ale tu nie chodzi o efektywność, tylko o to, żeby najnormalniej w świecie nie wsiadać do sauny. Poza tym, jak przewietrzysz auto, to klimie łatwiej będzie schłodzić powietrze w śroku, które miało temp 60*C, a po przewietrzeniu 35*C (przykładowo). Co się tak upierasz przed tym wietrzeniem? Rób jak chcesz. Twoje auto. Ale najpierw pytasz co jest nie tak, a jak ktoś ci doradza, to wielce bronisz swoich racji.Juventus987 napisał(a):ale według mnie lepsza efektywność
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości