Tarcze tył 272 24.0110-0356.1
Klocki tył 312 13.0470-7184.2 LD7184
Gdyby ktoś mógł mi to sprawdzić czy będzie pasować do Leona 1p byłbym wdzięczny
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
siweczek25 napisał(a):Panowie jaki zestaw zamontować na przód-tarcze i klocki. Cupra 1p-w miarę rozsądnej cenie. Jeżdżę mało, więc jakieś bardzo sportowe nie muszą być. Szukalem na alledrogo ale nie wiem co z czym łączyć żeby nie piszczaly itp. Jestem obecnie w Nl ale jak sprawdziłem ceny to bardziej oplaca mi się zamówić w Pl i paczką wysłać. Tu za 1 tarczę brembo wołają 190euro.
Martinus1985 napisał(a):Panowie kto zakładał na przód zestaw Zimmermanna + Ferodo?
Ułożyły się i jest hamowanie
Ja wczoraj właśnie założyłem i jestem strasznie zawiedziony. Toć to w ogóle nie hamuje . Stare w porównaniu do tych to były brzytwa. Fakt teraz nie rzuca kierownicą przy hamowaniu ale zero hamulca w porównaniu do starych. Już nawet myślę czy nie przetoczyć tarcz i wrócić do starych bo to kwestia czasu aż komuś w tyłek wjadę.
Dodam, że mam rozmiar 312.
Martinus1985 napisał(a):Złożone dobrze. Co tam można źle zrobić.
Zrobiłem 50km.
Martinus1985 napisał(a):Tak tu od kolegi z forum.
Tak było pompowane. Pedał normalny. Niby hamuje ale tak dluga droga hamowania. Jakby samochód płynął .
Kris1988 napisał(a):Tom-Tdi a jak z pyleniem osiada sie duzo pylu na feldze czy nie ma nic ?
biauy napisał(a):Jezdzi ktos cupra R na tarczach TRW ? Bo tylko takie w rozsadnych pieniadzach idzie dostac bo potem tylko ebc znalazlem i nic po za tym.
Pako162 napisał(a):Jakie tarcze i klocki proponujecie do mojego Leona? Pytam o komplet P+T. Chciałbym coś w miarę w możliwych pieniądzach, ale żeby też hamowało przyzwoicie.
Slighty napisał(a):Panowie jakie tarcze do dwójki (2011) 2.0 TDI CR+ ?
Chcę boscha więc jak ktoś da radę to proszę odrazu o nr produkcyjny bo szukam na allegro i są różne
VSSZZZ1PZCR014883
adams napisał(a):Koledzy i Kolezanki sledze tematy o klockach i tarczach od tygodnia, przeczytalem caly ten watek i korzystajac z wyszukiwarki 5 innych dotyczacych miedzy innymi bicia kierownicy itd. Mam tarcze na przodzie 312 na tyle 232 jedna tarcza na tyle jest szrot i jedna na przodzie tez juz sie konczy. Pomijam fakt ze przy hamowaniu bije kiera. Klocki sie pokonczyly nierownomiernie wiec do czyszczenia jeszcze zaciski. jezdze glownie po miescie ale zalozmydwa razy w miesiscu jakas wieksza trasa. Jezdze pol na pol bo albo oszczednie albo dynamicznie. Chce zeby bylo w miare tanio ale zeby nie wyladowac w rowie. Czy Waszym zdaniem do 1.8t z zawieszeniem w wersji SPORT zestaw 4x TRW klocki i tarcze to w miare rozsadny wybor ? ATE na przod wychodzi 2 stowy drozej a skoro narazie i tak nie wymieniam plynu ham. i przewodow to czy jest sens tyle kasy pakowac ? Nie wspomne juz o zestawieniu zimmerman plus ferodo bo tego nawet w icarsie znalezc nie moglem a domyslam sie ze cena jeszcze wiecej niz ATE. Do tego koszt nowych przegubow (lewy wew. I prawy zew). Koszt wszystkiego okolo tysiaca. Wiec marzenia o Zimmermanie + Ferodo legly wczoraj w gruzach. Po fascynujacej opowiesci powtarzam pytanie. Czy jest sens zakladac to o czym pisalem czyli komplety tarcz i klockow TRW?
Lewian napisał(a):Numer VIN podaj bo wszystko zalezy od tego jakie
Masz tarcze
veb napisał(a):
veb napisał(a):Lewian napisał(a):Numer VIN podaj bo wszystko zalezy od tego jakie
Masz tarcze
Vsszzz1mz2r099644
bross136 napisał(a):O OZ akurat nie czytałem opinii ale jeśli polecasz to myślę, że warto się zainteresować. VIN: VSSZZZ1PZ7R113348
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość