Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
spoon83 napisał(a):Ostatnio zakładałem u siebie akumulator o szerokości 278 i normalnie bez podcinania obudowy z lewej strony oraz górnej osłony się nie obyło. Musiałem odciąć całą lewą boczną ściankę z zatrzaskiem na "górna pokrywę". Takiej szerokości aku wypełnia całą podstawę na której stoi
Podkopnik napisał(a):Yuasa tylko rok.
servoos napisał(a):Brałem Yuasę na jesieni i ma 3 lata gwarancji.
bzykofm napisał(a):Spotkałem się z narzekaniem użytkowników na trwałość, ale to w sieci.
Taniej:
https://allegro.pl/oferta/akumulator-bo ... 5820718895
Podkopnik napisał(a):Po 5 latach odmawia posłuszeństwa?? Jeżeli tak to niezbyt dobrze o nim świadczy. Ja Boscha bym nie kupił jest przereklamowany jak Varta.
Lepiej kupić Westę Hertza lub Toplę jak tutaj polecają.
Krzyzak napisał(a): Mamy S&Go, odprowadzanie do domu itd. itp
Podkopnik napisał(a):KureX Na 2-3 lata to bierz najtańsze co dostaniesz..Tyle to każde aku wytrzyma .
Pepesza napisał(a):Fajna stronkę mi podałeś - dzięki wielkie.
Znalazłem taki akumulator
https://m.ceneo.pl/26200552#crid=40902&pid=10042
Tylko ten stary ma oznaczenie EFB nie będzie to miało znaczenia ?
Wlasnie powiem Ci ze mam bardzo dziwne uczucia bo oddałem auto na wymianę i malowanie zderzaka odebrałem dojechałem do domu na drugi dzień już ledwo odpala o nie idzie go naładować.
Ile jest gwarancji w seacie na aku
Kanisz napisał(a):
WNIOSEK:
Kupując akumulator trzeba przede wszystkim zwracać uwagę na wymagania samochodu. Auta z funkcją Start/Stop, które zostały od początku wyposażone w EFB lub AGM, muszą już zawsze korzystać z takiego zasilania.
Zmiana akumulatora na inny typ zakłóci pracę funkcji Start/Stop. Samochodom nie mającym bogatego wyposażenia zasilanego energią elektryczną i rzadko użytkowanym w mieście wystarczy zwykły akumulator kwaso-ołowiowy.
kurex napisał(a):Ten 6 letni po pomiarach nie był wcale taki zły jak mi powiedział.
Więc myślę dlaczego z tym teraz tak jest.
mk5 napisał(a):kurex napisał(a):Ten 6 letni po pomiarach nie był wcale taki zły jak mi powiedział.
Więc myślę dlaczego z tym teraz tak jest.
Jakich pomiarach?
mk5 napisał(a):takie pomiary, to jak sprawdzenie sprawnosci amortyzatorów na SKP...moga być bardzo różne od rzeczywistości.
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość