Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
bmilosz napisał(a):Chciałem zabrac sie do pracy, lecz przydała by sie mala intrukcja jak to rozebrac. Nie chce przypadkiem czegos połamac. A i jeszcze jedno, gniazdo 12V w bagażniku rowniez nie działa.
bmilosz napisał(a): Lecz pojawilo sie cos co bardzo mnie zaniepokoiło. Używajac spryskiwacza tylnej szyby, po otwarciu bagażnika, leje sie płyn do spryskiwaczy po materiałowym boczku, omijajac z prawej strony gniazdo zapalniczki. Sadze ze tam moze lezec przyczyna, jak tylko rozbiore wieczorem dam znać
Grześ napisał(a):w taim wypadku mogl pasc kontator w zamku bagaznika i dlatego ci sie nie sweici lampka w srodku
bmilosz napisał(a):Ok, juz cos wiemy. Zabiore sie za to wieczorem a tymczasem prosze jeszcze tylko napiszcie mi tylko, jesli wymienie to urzadzenie czy wtyk powinnien rowniez zadzialac??
bmilosz napisał(a):Czekam jeszcze na odpowiedz od menIB
silver_leon napisał(a):bmilosz napisał(a):Czekam jeszcze na odpowiedz od menIB
Jesli na pisałesdo niego priv to poczekasz jeszcze długo na odpowiedz.
Proponuje napisz emila - w jego profilu masz wszelkei dane, lub szybciej: jsk@toya.net.pl
mik napisał(a):Ostatnio przerabialem ten sam temat, troche na slepo, bo nie bardzo moglem znalezc kogos kto by mnie nakierowal.
Otoz tak, jak juz wydostaniesz zamek ktory masz na zdjeciu wyzej, to zalatw miernik elektryczny (najlepiej taki sygnalizujacy brzeczykiem kontakt). I teraz tak na zamku jest trzypinowa zlaczka. Nie pamietam teraz dokladnie, ale w pozycji otwartej zamka wszystkie 3 piny maja miec ze soba nawzajem kontakt. W pozycji zamknietej zaden z zadnym.
Jesli to nie bedzie dzialac w taki sposob, to zaczyna sie zabawa. Gwarantuje ze mikrostyk poruszajacy sie wraz z zamkiem w tej komorze za zlaczka da sie wyjac i wlozyc bez rozwalania zamka. Ale jest to robota dla cierpliwego zegarmistrza.
Jak to sie uda zobaczysz kawalek plastiku z naklejona miedziana blasza z trzema rozlacznymi koncowkami. Prawdopodobnie ktora z nich zasniedziala albo odpadla i dlatego nie ma styku. Kwestia tylko i wylacznie wymiany:) Mi zajelo to pare dobrych godzin, ale glownie dlatego ze ciezko bylo o material.
W koncu dala rade cienka miedziana blaszka. Troszek ja pozaginaj, przymocuj, zloz zamek i sprawdz znowu jak reaguje na to miernik. Kilku prob pewnie nie unikniesz.
W kazdym, razie jak lubisz sie pobawic to mozna to zrobic samemu, a jak nie to elektornik albo wymiana zamka. Moj w kazdym razie juz 2 miechy chodzi bezblednie.
Powodzenia
cyc999 napisał(a):jaka zarowka siedzi w lampce w bagazniku bo u mnie jej nie mam wogole i chce taka zakupic
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości