Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[1P] wymiana auta na nowe?

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[1P] wymiana auta na nowe?

Postprzez igorpl » 17 marca 2008, 10:07

Witam

Dzis znow zapalil mi sie blad poduszki (tak wiec znow poduszki sa wylaczone), poprzednio skonczylo sie na wymianie poduszki, obecnie auto ma 45 tys km, a juz byla robiona raz poduszka, raz dwumas, teraz znow poduszka. Wiec zastanawaim sie czy nie pisac pisma o wymiane auta na takie pozbawione znaczacych wad (uwazam ze blad poduszki jest znaczaca wada, szczegolnie ze raz byla juz robiona, teraz znow, serwis niestety nie robi tego w biegu, obecnei bede jezdzil 4 dni z bledem, skocnzy sie tka ze poajde, poprawia styki, za pare dni znwo wyskoczy blad i skonczy sei na wymianie, ostatnio jakeis 3-4 tygodnei jezdzilem z bledem, czyli poduszki byly nie aktywne, co jakby cos sie stalo w tym czasie?)

Tak wiec czy waszym zdaniem mam podstawe do zadania wymiany auta?

ps.smiesza mnie te ich rekalmy o niezadowdnosci seata leona
igorpl
Signo
Signo

Auto: LEO II

Reklama

Re: [1P] wymiana auta na nowe?

Postprzez Tonny S » 17 marca 2008, 10:36

Tak wiec czy waszym zdaniem mam podstawe do zadania wymiany auta?
Nie masz jak na ta chwile.

igorpl napisał(a):ps.smiesza mnie te ich rekalmy o niezadowdnosci seata leona
Ale co w tym takiego śmiesznego ?? miałeś pecha, teraz trzeba to naprawić i dalej smigać.

Jedz może do innego ASO.
Nie ma litosci dla http://dziecineo.prv.pl/
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Auto: Harley-Davidson

Postprzez lukasz_tdi » 17 marca 2008, 11:00

u mnie tez byl wymieniany dwumas, glowica, lampy, lozysko i pare innych drobnych rzeczy :-) Poduszka sie palila, ale sama zgasla, bledu nie ma wiec chyba dziala. Podstawa do wymiany auta na nowe jest usterka nieusuwalna przez ASO. Probuj, jesli masz tyle czasu i nerwy. Generalnie to walka z wiatrakami.
Leon TDI ++ :-D
lukasz_tdi
Signo
Signo

Auto: Leon II

Postprzez igorpl » 17 marca 2008, 11:06

Tonny S, mialem pecha?

nie wydaje mi sie, na forum jest multum postow o usterkowosci leona, dzieki bogu ze mam 1,9 tdi, przy 2,0 juz bym byl siwy

niemiecka technologia, hiszpanski temperament, heh
igorpl
Signo
Signo

Postprzez Tonny S » 17 marca 2008, 11:12

igorpl napisał(a):nie wydaje mi sie, na forum jest multum postow o usterkowosci leona, dzieki bogu ze mam 1,9 tdi, przy 2,0 juz bym byl siwy
Ja tam praktycznie zadnej usterki nie widziałem poza jakimis pierdołami no i głowica ale to tyczy wszystkich aut VAG z tym silnikiem.

Kup sobie auto na F ;-)
Nie ma litosci dla http://dziecineo.prv.pl/
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Auto: Harley-Davidson

Postprzez igorpl » 17 marca 2008, 11:31

teraz to bym wolal to na K, z 7 letnia gwarancja ;d
igorpl
Signo
Signo

Postprzez michalm » 17 marca 2008, 14:46

igorpl napisał(a):teraz to bym wolal to na K, z 7 letnia gwarancja ;d

to bys 7 lat sie uzeral z serwisem, bo dopiero odplatnie zaczynaja porzadnie naprawiac :jezor:
a tak na powaznie, ja 1,5 roku walczylem z serwisem w sprawie skrzyni biegow i sprzegla (co prawda Leo1); pomogly jedynie 2 skargi pisemne do Iberii, wiec moze sprobuj skorzystac z tej sciezki ...
BTW - przez te 1,5 roku autentycznie chcialem sie pozbyc samochodu (sprzedac, utopic i wziasc kase z ubezpieczenia, itp.) ale teraz sie go tak szybko nie pozbede - powod - rewelacyjne autko i gdyby nie ten felerny poczatek - bezawaryjne :yes:
Pozdrawiam - michalm
michalm
TopSport
TopSport

Auto: eRka
Silnik: CHGA 1.6

Postprzez Superbman » 17 marca 2008, 14:57

igorpl napisał(a):Tonny S, mialem pecha?

nie wydaje mi sie, na forum jest multum postow o usterkowosci leona, dzieki bogu ze mam 1,9 tdi, przy 2,0 juz bym byl siwy

niemiecka technologia, hiszpanski temperament, heh

A to myslisz,że ludzie będa zakladali w dziale technicznym posty o tym jak zajebiscie ,ze ich Leon nie sprawia im od 3 czy 5 lat problemow ?? Jasne jest to,ze taki postow nie bedzie ,piszą ludzie ,ktorzy maja problemy a tych nie da sie uniknac...a jesli faktycznie chcesz poczytac o usterkach to wejdź na forum francuzow lub Alf...

Pozdro :tancze:
ALH++ - 142/303 ;)
Superbman
Sport
Sport

Auto: Golf IV ASV+

Postprzez taktiken » 17 marca 2008, 18:17

igorpl, potwierdzam to co pisze Tonny - nie ma podstaw.
http://www.ecuproject.pl
taktiken
Sympatyk LeonClub

Auto: Najlepsze

Postprzez Damian » 17 marca 2008, 18:58

Ja juz o oddaniu myslalem. Od 15 02 uzeram sie z dpfem http://www.leonclub.pl/forum/viewtopic. ... 24&start=0
auto albo w trybie awaryjnym, albo jezdzi ale pali po 11l/100km (nawet jak wracalem ostatnio na dojazdowce na 5 biegu i tempomacie z gdyni do bydzi 90km/h) Z tym ze mysle zrobic to tak, ze podjade do VB Leasing i im oddam auto i powiem ze go nie chce, powiem ze ASO nie potrafi go naprawic, a ja nim zarabiam a nie sie bawie, jako ze pracowac nim nie moge niech go oddadza Iberii, a ja wybiore nowy samochow. Tu bym widzial jeszcze jakas szanse Iberia vs VB, bo Iberia vs My to raczej szans nie mamy.
Od zwykłych uczestników ruchu nawet w jeździe turystycznej dzieli nas różnica skali, oni heblują na każdym zakręcie, my widząc fajna laskę idąca poboczem w oddali.

2007(08) 1P FR BMN Black
MY2016(15) 5F Cupra CJXE Nevada White 281KM 370Nm Vmax 270km/h
Damian
Sport
Sport

Auto: Cupra 5F 5d CJXE
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez igorpl » 17 marca 2008, 22:58

Damian, robisz a na serwisy wpadasz do serwisu na fordonskiej? bo cos ostatnio slyszlaem o FR i jego klopotach, to moze o twoim bylo?
igorpl
Signo
Signo

Postprzez Damian » 18 marca 2008, 18:21

No to moja. Dzis ja zrobili w koncu... Po miesiacu czasu przyszedl czujnik, zmienili, wyzerowali DPF i kontroli zgasly. Jutro lece do gdyni, zobacze co sie bedzie dzialo, ile auto pali i czy czuc zmiane pracy auta podczas regeneracji DPFa. Najlepsza zwala jest taka, ze padl czujnik, z iberi czekalem na nowy miesiac, a miedzy czasie, zeby nie czekac kupilem sam czujnik w skodzie od RSki. Zwala jest taka, ze on jest walniety od nowego, dlatego dalej byly problemy, az do dzis. Choc, ten kupiony w skodzie tez chodzil dzien. Moze jak jutro pojade do Gdyni to worce znow z choinka na szafie.
Od zwykłych uczestników ruchu nawet w jeździe turystycznej dzieli nas różnica skali, oni heblują na każdym zakręcie, my widząc fajna laskę idąca poboczem w oddali.

2007(08) 1P FR BMN Black
MY2016(15) 5F Cupra CJXE Nevada White 281KM 370Nm Vmax 270km/h
Damian
Sport
Sport

Auto: Cupra 5F 5d CJXE
Silnik: CJXA 2.0

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne