Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
oo7 napisał(a):sm00th, ja nie mam umowy z Wartą... szkoda z OC sprawcy
paramedic71 napisał(a):ojciec kolegi walczyl z nimi ok rok ale wywalczyl w sadzie odszkodowanie wszystko zrobione w ASO
oo7 napisał(a): W przypadku używanego samochodu (powyżej 3 lat) potrącają 50% wartości części jako amortyzacja (tak naprawdę jest to niezgodne z prawem, chociaż różnie to z tym może być w sądzie).
oczkolek napisał(a):
Gdzie tak jest napisane, ewentualnie kto takie farmazony opowiada. Pamiętaj, że jest to naprawa z OC sprawcy. Poszukaj przepisu, który mówi o likwidacji/usunięciu szkód z OC sprawcy do stanu auta przed kolizją. I ten przepis najbardziej Ciebie interesuje.
oo7 napisał(a):oczkolek napisał(a):
Gdzie tak jest napisane, ewentualnie kto takie farmazony opowiada. Pamiętaj, że jest to naprawa z OC sprawcy. Poszukaj przepisu, który mówi o likwidacji/usunięciu szkód z OC sprawcy do stanu auta przed kolizją. I ten przepis najbardziej Ciebie interesuje.
Znam przepisy w tej kwestii ale oni tworzą sobie własne zasady według których postępują, najczęściej są one niezgodne z prawem i właśnie chodzi o to żeby im to dobitnie udowodnić przed sądem.
oczkolek napisał(a):bierz fakturę za naprawę idź do sądu
Felype napisał(a):Odświeżam temat. Wczoraj miałem małą kolizję samochodem żony (całe szczęście, że nie leonem bo bym się chyba zapłakał), kolizja nie z mojej winy. OC sprawcy w firmie Hestia.
oczkolek napisał(a):Felype napisał(a):Odświeżam temat. Wczoraj miałem małą kolizję samochodem żony (całe szczęście, że nie leonem bo bym się chyba zapłakał), kolizja nie z mojej winy. OC sprawcy w firmie Hestia.
Przy pierwszej wycenie policzą Ci ceny części zamienników. Niezgadzaj się na to. Zrób swoja wycenę wg. cen części z ASO i wtedy możesz brać ewentualnie kasę.
Felype napisał(a):A jeśli od razu oddam do ASO to nie muszę się bawić w samodzielne załatwianie drugiej wyceny?
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości