Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Kluczyk zamyka a nie otwiera

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Kluczyk zamyka a nie otwiera

Postprzez ajvven » 9 maja 2008, 14:48

Witam,

Mam problem z kluczykiem od centralnego.

Kluczykiem moge spokojnie zamknac samochod - miga czerwona dioda, ale nie moge otworzyc - dioda nie miga ;(.

Przeszukiwalem forum, wg. wskazowek wymienilem baterie, probowalem otworzyc przy lewym gornym slupku i nic.

Dodam ze po wymianie baterii u zegarmistsza (u mnie jest tylko jedna bateria) dioda sie palila przy otwieraniu, ale zanim doszedlem do auta znow to samo - brak reakcji.

Pytanie co to moze byc?:

1. Jakies styki?
2. Za slaba bateria? Zegarmistrz powiedzial ze CR2016 bedzie za mocna do kluczyka i dal slabsza
3. Kluczyk sie rozprogramowal?

Pozdrawiam i dzieki za odpowiedz

Lukasz
ajvven
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 2 1.9 TDI

Reklama

Re: Kluczyk zamyka a nie otwiera

Postprzez vortis » 9 maja 2008, 15:07

Było na forum juz pisane na ten temat. Kluczyk Ci padł ( te typy po prostu tak mają) za jakis czas przestanie pilot w ogole działac. Poczytaj na forum temat o wymianie pilota. Najlepiej wymien na scyzoryk. Wiem z autopsji, ze czyszczenie, naprawy nic nie dają. Więc sobie odpuśc
vortis
Sport
Sport

Auto: ?

Postprzez Axee » 10 maja 2008, 03:26

Witam!

Jesli miales kiedys kontakt z lutownica, to rozbierz pilota, wyciag plytke elektroniki i przelutuj styki przyciskow, ewentualnie patrz po sciezkach -przelutuj elementy po drodze do przycisku (przydatny jest tu flux -topnik w zelu, lub jakis inny plynny topnik lub pasta lutownicza, jak nie masz posyp sproszkowana kalafonia). Czasami trzeba wymienic przycisk (microswitch), do kupienia w sklepie elektronicznym. Jezeli nie miales kontaktu z lutownica, lub nie masz odpowiednio malej lutownicy do grzebania w smd to zanies pilota np. do serwisu gsm, popros o przelutowanie elementow, powinni Ci to wykonac.

Pozdrawiam Axee

p.s. z zor do gliwic nie masz daleko, gdybys byl w okolicy gliwic, to moge naprawic ten kluczyk, tylko wczesniej daj znac gg1779779.
Axee
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: śląskie
Auto: FR
Silnik: BMN 2.0

Postprzez vr6 » 10 maja 2008, 05:48

A ja mialem tak samo , pilot zamykal ale nie chcial otworzyc.
W serwisie wymienili baterie i wszystko chodzi , koszt 7 pln :)
vr6
Sport
Sport

Auto: LEON II EVO VII

Postprzez vortis » 10 maja 2008, 08:28

Axee, mój kluczyk juz probowalo naprawic pare osob i zawsze o ile pomagalo to na kilka dni. Jezeli jestes w stanie go naprawic to z checią odwiedze Gliwice :)

pozdrawiam Vortis
vortis
Sport
Sport

Auto: ?

Postprzez ajvven » 10 maja 2008, 15:14

vr6 napisał(a):A ja mialem tak samo , pilot zamykal ale nie chcial otworzyc.
W serwisie wymienili baterie i wszystko chodzi , koszt 7 pln :)

Ja baterie wymienilem. Teraz otwiera, ale tylko gdy nacisne w odpowiedni punkt na przycisku. Tak jakby wlasnie mikrostyk padal lub jakis przewodzik.

Pozdrawiam
ajvven
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 2 1.9 TDI

Postprzez turbognojek » 8 stycznia 2009, 21:50

Witam

Więc mój problem polega na tym że od kupna auta nie działał mi pilot od centralnego i wszelkie metody programowania nie powiodły się ;/ dopiero od 2 dni posiadam VAG'a i dopiero udało mi się zaprogramować pilota z tym, że tylko zamyka mi auto otworzyć się nie da i poza tym pilot działa ale nie za każdym razem, przeważnie muszę kilkakrotnie wciśkać przycisk zamykania żeby zadziałał, dodam że diody mrugają przy naciskaniu obu przycisków, a jakby tego było mało to działa tylko w bardzo bliskiej odległości od przedniego lewego słupka gdzie znajduje się antena, dodam że baterie są nowe !!

Po kilku próbach programowania wyskakiwały takie błędy:

2 Faults Found:
01179 - Incorrect Key Programming
35-00 - -
00928 - Locking Module for Central Locking: Front Driver Side (F220)
27-10 - Implausible Signal - Intermittent

pierwszy to się domyślam, że sknociłem coś przy programowaniu ale drugi może ma związek z moimi problemami ?

czy ta wymiana mikrostyków pomaga? bo też wpadłem na ten pomysł :nauka:

dzięki za wszelkie odpowiedzi i sugestie :nauka:
turbognojek
Signo
Signo

Auto: TOLEDO

Postprzez Axee » 9 stycznia 2009, 02:32

turbognojek, mozesz wymienic mikrostyki w pilocie, ale proponowalbym przelutowanie calej plytki pilota np. topnikiem i goracym powietrzem, w serwisie gsm Ci to powinni zrobic.
Co do bledow, pierwszy blad jest od zlego zaprogramowania pilota, drugi od uszkodzonego zamka drzwi kierowcy, problem z wiazka, wyrwana kostka z plytki elektroniki, lub cos z mikrostykami na plytce. Dlatego nie dalo sie zaprogramowac pilota z zamka.
Pozdrawiam Axee® LCT

Anna Wiktoria * 05-10-2017 + 17-04-2018
Axee
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: śląskie
Auto: FR
Silnik: BMN 2.0

Postprzez turbognojek » 9 stycznia 2009, 08:36

to by wyjaśniało sprawę bo nieraz jak chcę zamknąć drzwi od środka przyciskiem na drzwiach to ok zamykają się ale po niecałej sekundzie drzwi kierowcy się otwierają.

a z tymi mikropstryczkami na pilocie to spróbuję je wymienić może coś pomoże

[ Dodano: Pią 09 Sty, 2009 ]
Axee napisał(a):mozesz wymienic mikrostyki w pilocie, ale proponowalbym przelutowanie calej plytki pilota np. topnikiem i goracym powietrzem, w serwisie gsm Ci to powinni zrobic.

Po zabiegu podgrzewania i ponownej próbie kodowania VAGiem pilot już nawet nie zamyka auta mimo że diody w pilocie mrugają :zly:

chyba będę zmuszony zakupić nowego pilota ;/
turbognojek
Signo
Signo

Auto: TOLEDO

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne