Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Pękające szyby zegarów w Leonie II

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Pękające szyby zegarów w Leonie II

Postprzez mynto » 31 maja 2008, 21:20

Witam Szanownych Klubowiczów,

Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś ma/miał podobny problem. Posiadam leona II r.2007 (kupiłem go nowego w salonie, nie miałem żadnych stłuczek wypadków itp, przebieg 25tyś, 1.9tdi, wersja reference - żadnych modyfikacji). Jakieś 3 m-ce po zakupie okazało się, iż szyba od obrotobierza ma niewielkie pęknięcie. Myślałem, że trafiły się felerne zegary - seat wymienił licznik w ramach gwarancji na nowy. Dziś, zauważyłem, że na nowych zegarach pojawiły się 2 pęknięcia. Przyznam szczerze, że zaczyna mnie to martwić - co może być powodem pękania plastkowych szyb osłaniających liczniki ? czyżby konstrukcja auta nie była dostatecznie sztywna ? Jak coś takiego można sprawdzić ? Obawiam się, iż seat wymieni mi zgary na nowe, gwarancja się skończy a szyby znowu popękają, co wtedy ? Jak się zabezpieczyć na wypadek gdyby po zakończeniu gwarancji okazało się iż auto ma jakiś większy feler ? Z góry dziękuję za wszelkią pomoc

Pozdrawiam,
JD
mynto
Stella
Stella

Auto: Leon II, 1.9tdi

Reklama

Re: Pękające szyby zegarów w Leonie II

Postprzez taktiken » 31 maja 2008, 22:05

mynto, zapoznaj sie z regulaminem i przywitaj w odpowiednim watku.
http://www.ecuproject.pl
taktiken
Sympatyk LeonClub

Auto: Najlepsze

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne