Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Dokładnie.colin23 napisał(a):Tonny rozumiem że chcesz coś z grupy 9-18 kg (grupa 1)?
Nie no na Isofix jestem zdecydowany (nawet jakies crash testy widzialem i jest ogromna roznica - pasy z tyłu nie maja takich sciagaczy jak z przodu a dziecko z fotelikiem troche wazy) na bezpieczenstwie nie chce oszczedzac bo roznie bywa.colin23 napisał(a):Tak jak pisałem wyżej zam zaczep isofixu jest tylko dodatkowym zabezpieczeniem. I tak fotelik jest zabezpieczany przez pasy. Ja nie mam z isofixem a nie zdarzyło mi się żeby fotel się poruszył.
Tonny S napisał(a):colin23, wole z ISO bo one maja regulacje połozenia (jak spi glowa mu nie bedzie wisiała
Mam ten sam dylemat, ostatnio próbuję coś dobrać dla małej i im więcej czytam tym bardziej głupi jestem i nie wiem co wybrać. Dla mnie ważne jest bezpieczeństwo, wygoda dzieciaka i żeby to było funkcjonalne i proste w obsłudze.Tonny S napisał(a):Odgrzebie temat bo musze cos kupic małemu i sam juz nie wiem jaki .. napewno z ISOFIX bo takowe Leon juz ma i kazde nowsze auto tylko co konkretnieJakies propozycje
bono napisał(a):Mam obecnie fotelik MaxiCosi Cabrio fix 0-13 kg bez ISOFIX'a czy mogę go wpiąć potem w platformę ISO od innego fotelikaChoćby któryś z tych co podał Tonny
bono napisał(a):Chcę kupić fotelik 9-18 Kg - RECARO Young Expert plus + baza ISOFIX , maja dobre ceny jednak nie znam sklepu
AdamTower napisał(a):bono, kupiłeś ten fotelik Bo właśnie nad nim się zastanawiam i chciałbym poznać jakis opinie o nim.
bono napisał(a):AdamTower napisał/a:
bono, kupiłeś ten fotelik Bo właśnie nad nim się zastanawiam i chciałbym poznać jakis opinie o nim.
Nawet się nie zastanawiaj, ja polecam
Bardzo łatwy w montażu i obsłudze. Łatwy do utrzymania w czystości. Do tego dzieciak ma wygodnie Łatwo również wsadzać i wyjmować dziecko do fotelika.
Jedyny mankament to jak nie ma dzieciaka w środku to na nierównościach trochę brzęczy, ale da się z tym jeżdzić.
polecam
AdamTower napisał(a):masz z bazą ISOFIX tak?
AdamTower napisał(a):A powiedz mi jakaś regulacja oparcia jest ? tzn czy idzie go jakoś pochylić do spania
AdamTower napisał(a):i gdzie kupowałeś
Potwierdzam, u mnie jest identyko.bono napisał(a):Bardzo łatwy w montażu i obsłudze. Łatwy do utrzymania w czystości. Do tego dzieciak ma wygodnie Łatwo również wsadzać i wyjmować dziecko do fotelika.
Jedyny mankament to jak nie ma dzieciaka w środku to na nierównościach trochę brzęczy, ale da się z tym jeżdzić.
Masz 3 poziomy regulacji. (łapiesz za siedzisko i je ciągniesz, automatycznie odchyla się oparcie)AdamTower napisał(a):A powiedz mi jakaś regulacja oparcia jest ? tzn czy idzie go jakoś pochylić do spania
noktoto napisał(a):ale w moim Leonie nie mam tych uchwytów
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość