Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
psiuku napisał(a):Wiam,
wiem, ze temat trywialny i jesli juz byl na forum, to prosze moderatorow o usuniecie tego posta (ze swojej strony szukalem, ale nie udalo mi sie nic znalezc). Kupilem litery Seat Leon i chce je nakleic na tylna klape. Litery nie sa z ASO, wiec nie sa na zadnej tasmie/folii. Slyszalem, ze trzeba kupic jakas dwustronna tasme i jakos tak to przykleic. Nie chcialbym tego spieprzyc, wiec prosze o pomoc tutaj - jak to zrobic? Jaka to tasma (podobno "czarna najlepsza", ale jakie sa inne?)? Czym wyczyscic lakier (zeby go nie naruszyc)? Jesli ktos to robil, to czy moglby opisac? Moze ktos ma fotki z tej operacji - bylbym wdzieczy za udostepnienie. Ogolnie bede wdzieczny za jakiekolwiek rady;)
Z gory dziekuje za pomoc,
Pozdrawiam.
psiuku napisał(a):czyli przylozyc litery do tasmy, wyciac tasme skalpelem, odtluscic spirytusem klape, przymierzyc/przylozyc i docisnac, tak?
Ogromne dzieki za pomoc;)
PS - w Download jest tylko instrukcja odklejania literek (po hiszpansku?) i jeden obrazek z wymiarami jak przykleic je do srodka klapy.
t0led0 napisał(a): wazne, zeby trzymac linie i odstepy miedzy literami. Nalepiej za baze wziac linijke z podzialką.
t0led0 napisał(a):płyn od mycia szyb nie jest zalecany - czesc wiazan tasmy sie po nim slizga
lepiej ekstrakcyjna lub denaturat
PaVLo napisał(a):Przecież to się klei na sucho a nie bezpośrednio na płyn i nic się nie ślizga.
Niedawno kleiłem duża naklejkę z tyłu, przedtem czyszcząc lakier płynem do mycia szyb i trzyma jakby była przyspawana.
neostar napisał(a):Bart111, Ostatnio czyściłem benzyną smołę na lakierze dość intensywnie i nie zauważyłem nic niepokojącego na lakierze po pracy.
raptor napisał(a):chodzi mianowicie o usunięcie smugi kleju kropelki z lakieru.
QMc napisał(a):Może komuś zbywa literka "L" z napisu na klapie? Moją lakiernik słabo przykleił i teraz mam auto model o nazwie EON
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości