Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
AHahha idioten - fafluchte banditenleoTDI napisał(a):Po 1600 km wlany Motul 8100 X-Cess 5W40.
...a w ASO jak wymieniałem powiedziano mi, że mogę utracić ... gwarancjęhmmm...ASO
FunGous napisał(a):ja mialem to samo...
pytali sie co to jest za firma motul...
leoTDI napisał(a):Po 1600 km wlany Motul 8100 X-Cess 5W40.
...a w ASO jak wymieniałem powiedziano mi, że mogę utracić ... gwarancjęhmmm...ASO
ja mialem to samo...
pytali sie co to jest za firma motul... jak zaczalem tlumaczyc to i tak nic nie trafialo a jak powiedzialem zeby w czasie rajdow szukali napisow na samochodach albo motorach to powiedzieli ze tylko kiepskie produkty trzeba reklamowac no comment
Gdyby ASO sprzedawalo Motula niebylo by problemow , poprostu nie zarabiaja na oleju i tyle
MOTUL SPECIFIC 505.01 5W-40Asgaard napisał(a):A ja mam takie pytanko bo niewtajemniczony jestem, czy jakiś Motul spełnia tą badziewiastą normę 505.01?
Tonny S napisał(a):VW 505.01 MOTUL SPECIFIC VW 505.01 5W40
OLEJ DO SILNIKÓW VOLKSWAGENA BENZYNOWYCH I DIESLA - TECHNOSYNTHESE®
Specjalnie zaprojektowany do silników turbodiesel Volkswagena (z pompami wtryskowymi). Odpowiedni do wszystkich typów silników benzynowych (z wyjątkiem VW 502.00) lub silników Diesla, stosujących benzynę z ołowiem i bezołowiową oraz ropę.
STANDARD: API SJ/CF - ACEA A3/B3 - VW 505.01/VW 500.00/505.00 - Spełnia wymogi FORD WSS M2C 917A
Oficjalna aprobata Volkswagena gwarantuje jakość produktu i jego nieustanny rozwój.
Wymiana: zgodnie z zaleceniami producenta samochodu i własnym doświadczeniem.
MOTUL MOTOR OIL napisał(a):...Oczywiscie do Forda nie ma problemu z laniem 100% syntetyka np. 5W-40 ale przy VW nalezy sie scisle trzymac tego co zaleca producent auta.
Pozdrawiam
Michal Jaskolski
leoTDI napisał(a):MOTUL MOTOR OIL napisał(a):...Oczywiscie do Forda nie ma problemu z laniem 100% syntetyka np. 5W-40 ale przy VW nalezy sie scisle trzymac tego co zaleca producent auta.
Pozdrawiam
Michal Jaskolski
![]()
![]()
MOTUL MOTOR OIL napisał(a):...leoTDI poszukam twoich postow na forum streetracing bo nie ukrywamy ze opinie uzytkownikow dlaczego uzywaja MOTULa maja dla nas znaczenie.
to chyba wszystko w temtemacie...
leoTDI napisał(a):MOTUL MOTOR OIL napisał(a):...leoTDI poszukam twoich postow na forum streetracing bo nie ukrywamy ze opinie uzytkownikow dlaczego uzywaja MOTULa maja dla nas znaczenie.
1) http://forum.streetracing.pl/viewtopic. ... 89&start=0 ... i kolejne podstrony
2) http://forum.streetracing.pl/viewtopic. ... c&start=30
Panie Michale,
w jak dużym stopniu estry stanowią bazę dla 8100 X-Cess 5W40![]()
i ... jak to się ma "udziałowo" w porównaniu z MOTUL 8100 ETECH-ESTER 0W40![]()
![]()
![]()
MOTUL MOTOR OIL napisał(a):no ladnie zaczynam pisac posta juz trzeci raz... teraz napisze krotko i moze zdaze przed kolejna zmiana na forum...no i zjedzone zostalo kilka postow na ktore chcialem odpowiedziec i zacytowac
MOTUL nie jest rozlewany w Polsce, nie ma go w supermarketach, na stacjach benzynowych.
MOTUL nie jest rozlewany takze w innych krajach poza Francja.
Olej nasz jest w beczkach, glownie 60L i niektore sprzedaja sie w tych opakowaniach, choc faktycznie w zaleznosci od gatunku dominuja opakowania 5, 4, 2 i 1-no litrowe.
leoTDI poszukam twoich postow na forum streetracing bo nie ukrywamy ze opinie uzytkownikow dlaczego uzywaja MOTULa maja dla nas znaczenie.
DrFryzio napisał(a):
Witam.
Ja w kwestii formalnej: czy można bezpośrednio u Was kupić olej na Łąkowej 11? Ostatnio kupowałem w firmie na Lipowej 60. A ze względu na to, że nie jest tani to wolałbym bezpośrednio![]()
pozdrawiam
Grzesiek
P.S. Wesołych Świąt 4 all
MOTUL MOTOR OIL napisał(a):..Natomiast jesli chodzi o oleje pozostale z tej serii czyli 5W-30 i 5W-40 to nie wiem jak to wyglada w % na pewno jednak sa na bazie estrow i to w znacznym stopniu. Natomiast MOTUL nie podkresla ze oleje sa estrowe jesli baza nie jest w 100% estrowa. Taka jest po prostu polityka firmy.
Poza tym dokladny sklad oleju i jest najbardziej chroniona tajemnica kazdej firmy olejowej. Zauwazcie, ze czesto parametry oleju sa podobne a w czasie jazdy roznice wyczuja nawet mniej doswiadczeni kierowcy. Taki efekt daja odpowiednie dodatki stosowane przez producentow. I tutaj tak naprawde lezy klucz do zagadki.
Pozdrawiam
Michal Jaskolski
Tonny S napisał(a):uwazaj na podrabianego Mobila - napewno nie kupuj w zadnym z marketow.
adamtower napisał(a):Rolling Eyes kurde, a ja ostatnio kupiłem w SelgrosieConfused po czym poznać, że to podróba??
Ten spelnia norme 505.01 dla PD a 5W50 stosowany jest w VP37 w Motulu dla PD jest Specyfic 505.01 5W40oczkolek napisał(a):Mobil Synt S Special V 5W-40
adamtower napisał(a):Tonny S napisał/a:
uwazaj na podrabianego Mobila - napewno nie kupuj w zadnym z marketow.
kurde, a ja ostatnio kupiłem w Selgrosie po czym poznać, że to podróba??
oczkolek napisał(a):Jeżeli masz PD-ka to chyba jednak nie 5W50 tylko Mobil Synt S Special V 5W-40
nico napisał(a):..a takie głupie pytanko: na serwisie mogą mieć podróbę mobila 5W50?![]()
czy tez lepiej przywiezc swoj olej??
nico napisał(a):czy tez lepiej przywiezc swoj olej??
nico napisał(a):..a takie głupie pytanko: na serwisie mogą mieć podróbę mobila 5W50?
nico napisał(a):..a takie głupie pytanko: na serwisie mogą mieć podróbę mobila 5W50?
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość