Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Sposób na niefabryczne radio w LEONIE. (klopot z Radiem)

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Sposób na niefabryczne radio w LEONIE. (klopot z Radiem)

Postprzez Marcin_TDI » 2 października 2005, 12:50

Witam. znalazlem na allegro i zaryzykowalem :
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64877359

SEPARATOR ANTENOWY do koncernu VW SEAT SKODA AUDI

zamontowalem i radio wkoncu mi zaczelo dzialac jak powinno. mialem problemy ze zlapaniem RADIOSTACJI (101.5FM) a nawet czasem gubil fale 107.5 (RadioZet). Montaz bardzo prosty - cena tez w normie, gosc co to sprzedaje tez bardzo uprzejmy i bardzo pomocny - odpowie na kazde pytanie. Ogolnie dziala to tak ze wzbudza oryginalnie zamontowany juz wzmacniacz antenowy ktory znajduje sie w fabrycznej antenie na dachu. Radio np AURA seryjnie ma taka opcje, a podczas gdy w konsole trafia np. jak u mnie ALPINE - poojawia sie problem, ktroy to urzadzenie ma rozwiazac. Na aukcji jest to dokladnie opisane. Mysle ze moge to polecic Tym ktorzy nie moga sie uporac z problemem kiepskiej anteny. NICK goscia na allegro to : APolonski (naprawde spoko gosc)

PS. jest kilka rodzajow przejsciowek z tylu radia wiec prosze sie go dopytac dokladnie co trzeba kupic. Ja tak negocjowalem ze powiedzial ze jak bedzie cos nie tak to na swoj koszt mi przysle przejsciowke.

pozdrawiam
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Reklama

Re: Sposób na niefabryczne radio w LEONIE. (klopot z Radiem)

Postprzez PiotrekS » 2 października 2005, 13:13

temat juz walkowalismy jakis czas temu ale tak jest chyba z wiekszoscia nieoryginalnych radioodbiornikow w leonie ze wymagaja takiego separatora antenowego, ja osobiscie tez takowy posiadam, co moge polecic to aby zasilanie dla niego podlaczyc pod wyjscie automatycznej anteny lub na wzmacniacz (remote) jesli nie ma nasze radyjko takiej opcji, wtedy bedzie on dzialal w momencie wlaczenia radia a nie non stop
PiotrekS
Sympatyk LeonClub

Auto: BVN

Postprzez gajdar » 2 października 2005, 16:37

Ja rowniez radze zrobic z podlaczeniem tak jak PiotrekS, napisal,zeby sie nie zdzwic kiedys ze aku padl :/
Poza tym z zaslyszanych opinii wiem ze badziewne podlaczenie separatora oprocz rozladowywani aku moze rowniez generowac jakies bledy ,ale czy to jest na 100% sprawdzona wiadomosc tego juz nie wiem :|
gajdar
Sympatyk LeonClub

Auto: Altea & 929RR

Postprzez Marcin_TDI » 2 października 2005, 21:24

PiotrekS, a to sorki - myslalem ze tematu nie bylo bo sam szukalem na forum i nie znalazlem :| i nalezy to podlaczyc do remote to racja
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne