Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Hak przyczepy 1M - naprawa

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Hak przyczepy 1M - naprawa

Postprzez Veelan » 3 kwietnia 2012, 09:13

Witam.

Mam Leona 1M 2004 TDI. Popsuł mi się oryginalny, odpinany hak na kluczyk firmy Bosal. Jest to chyba model AK4. Główka hak nie chce się zatrzasnąć w gnieździe. Po rozebraniu okazało się że uszkodzeniu uległa tuleja z wieloklinem, odpowiadająca za blokowanie się haka w gnieździe. Ścieło mi jeden wypust w wieloklinie. Mogę zamieścić zdjęcie jak coś pomoże. Czy ktoś wie czy gdzieś można dostać części zamienne do takich haków. W sklepie motoryzacyjnym krzyknęli mi kilka stówek za samą główkę haka Bosala plus miesiąc na sprowadzenie towaru. Cała kompletna instalacja haka polskiej produkcji kosztuje podobno ok 320PLN.

Może ma ktoś do odsprzedania główkę haka Bosala AK4 z kluczem? Może ktoś miał podobny problem z hakiem Bosal i zdobył gdzieś części zamienne do haka? Czy będzie pasował może jakiś zamiennik czy zostaje przerabianie całej instalacji haka?

-- 3 kwi 2012, o 10:13 --

Problem rozwiązany. Jakby kogoś interesowało. Po rozmowie telefonicznej z firmą Bosal Polska okazało się, że można kupić części zamienne do haków AK4. Tuleja, która u mnie uległa uszkodzeniu będzie kosztowała w przybliżeniu 60 PLN. Jutro zamawiam. Także, post napisany trochę za szybko ale może komuś się przyda.

Temat do zamknięcia.
Veelan
Stella
Stella

Auto: Leon 2004
Silnik: ASV 1.9

Reklama

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne