Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Piotrek TS napisał(a):Ja chce kupic je teraz a zalozyc dopiero na lato.A chce je zalozyc bo nie wiem jak bedzie wygladal Leon na 18" z nie obnizonym zawieszeniem bo nie chce zeby byl efekt cross country
adamtower napisał(a):Ja w tym tyg zakładam Eibacha i nowe AL-KO, zobaczymy co będzie na 18", choc narazie zima więc 15" na pokładzie.
DTM napisał(a):adamtower napisał(a):Ja w tym tyg zakładam Eibacha i nowe AL-KO, zobaczymy co będzie na 18", choc narazie zima więc 15" na pokładzie.
mozesz napisac dlaczego zdecydowales sie na AL-KO? i ile Cie to kosztuje (AL-KO i Eibach)?
uki napisał(a):A ja mam pytanie czy spręzyny od ts 1,8t lub 1,9 podejdą do zwykłego leona ALH?
Do - 30mm nie ma problemu ale wiecej nie radze.adamtower napisał(a):Kurde... wszyscy odradzają obniżać dieslownie, zaczynam mieć wątpliwości... ale przecież smiga parę osób w tdi na glebie i jakoś daja radę, prawda?
snimacz napisał(a):ja mam -25 tył, -30 przód. Jeżdże , jest milutko!!! Ale oczy dookoła głowy.
mw1978 napisał(a):Z tego co mi wiadomo wszyskie renomowane firmy oferuja sprezyny -30mm. Jak chcesz wiecej to kup cały zastaw amorki plus spezyny albo spraw sobie gwinta.
Ja mam na pokładzie eibachy i jestem zadowolony. Poruszam sie na nich 2 sezon i jest wszystko OK. Mi taka jazda odpowiada ale znam pare osób które maja inne zdanie.
Kolega KRZEW miał leona 1.6 i on był srednio zadowolony z nizszych sprezyn.Podpytaj go.
CzAdo, a czy przypadkiem sprezyny H&R nie sa -35 Question Rolling Eyes
Tonny S napisał(a):CzAdo, a czy przypadkiem sprezyny H&R nie sa -35 Question Rolling Eyes
Sa
BTW nie zauwazysz roznicy pomiedzu -40 a -30 mm auto siadzie prawie identycznie.
nixu napisał(a):Wkladajac do TS-a Eibacha -30mm auto spadnie tylko o 15mm.
Wkladajac -40 auto spadnie o 25mm ? dobrze rozumie Pytajnik
Tonny S napisał(a):nixu napisał(a):Wkladajac do TS-a Eibacha -30mm auto spadnie tylko o 15mm.
Wkladajac -40 auto spadnie o 25mm ? dobrze rozumie Pytajnik
Z matematyka widze, ze nie masz problemu haha ale w TS-e nie wymienial bym springow jak juz to caly KIT, kilka osob juz to przetestowalo i robi sie straszna taczka.
BTW na -35 H&R przod zszedl 40 mm a tyl 55 mm na -30 mm Eibach przod -35 mm tyl - 50 mm.
BTW na -35 H&R przod zszedl 40 mm a tyl 55 mm na -30 mm Eibach przod -35 mm tyl - 50 mm.
Nie nie do 110 TDiSkotniol napisał(a):czy te springi były montowane do TSa
ialem czerwone H&R i czarne (grafitowe) Eibachy na ktorych duzo lepiej mi sie smigalo sztywno ale komfortowo bo na H&R bylo tylko sztywno.Skotniol napisał(a):cały czas mam dylemat miedzy Eibachem a H&R-em ale poki co skłaniam sie bardziej ku H&R
Na 99% amory sa gazowe w Sporcie i TS z silnikami 150 PD i 1.8VT1.Czy Leon TS i Sport te nizsze sprezyny -15mm ma zalozone do zwyklych amorkow czy one tez sa inne w stosunku do normalnego TDI?
Spokojnie mozesz zakładac dla wersji Dielsla lub 1.8VTOlsen napisał(a):2.Czy do mnie do Golfa moge zakladac te sprezyny od Leona (podejrzewam,ze tak ,ale wole sie upewnic) i czy efekt bedzie taki sam jak w Leonie czy moze Golf bedzie stal nizej/wyzej z powodu masy lub innych czynnikow?
Dzwon i pytaj w ASOOlsen napisał(a):3.Ile sobie cenia w ASO za takie sprezyny ?(pewnie duzo,jak to w ASO )
Poszukaj zdjec Asgaarda itp itd lub zobacz na Cupre R4.Czy ktos z Was jezdzi na 18 na sprezynach -15mm?Chcialbym zobaczyc jak to wyglada.
Tonny S napisał(a):Cytat:
4.Czy ktos z Was jezdzi na 18 na sprezynach -15mm?Chcialbym zobaczyc jak to wyglada.
Poszukaj zdjec Asgaarda itp itd lub zobacz na Cupre R
Asgaard napisał(a):Tonny S napisał(a):Cytat:
4.Czy ktos z Was jezdzi na 18 na sprezynach -15mm?Chcialbym zobaczyc jak to wyglada.
Poszukaj zdjec Asgaarda itp itd lub zobacz na Cupre R
Tonny ja mam H&R + 18"a autko (tak na tej fotce jest samochód
) wygląda tak: klik
Jesli chodzi o springi to jest rozgraniczenie na silniki benzynowe i TDi (dla TDi i 1.8VT sa takie same)Asgaard, czy te sprężynki to tylko do TDI podchodzą?
adamtower napisał(a):Uważam, że nie warto ładować sie w sprężyny od Sporta. Miałem takie, zmieniłem na eibacha. Jest o wiele lepiej ale i twardziej. Jednak pamiętajcie o amortyzatorach. Co z tego, że będzie niska twarda sprężyna jak amor będzie zwykły olejowy, a nie gazowo-olejowy. Druga strona medalu, jak wsadziłem twarde amortyzatory gazowe to na spręzynach -15 auto podniosło się chyba nawet wyżej niż seria. Dopiero jak założyłem eibacha jest ok. I nisko i fajnie twardo, ale to zasługa twardych amorów. U Dano na tych samych spręzynach i serii amorach jest o wiele bardziej miękko.
DTM napisał(a):mozna wiedziec co za "twarde amortyzatory" wsadziles?
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości