Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Federteler disc

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Federteler disc

Postprzez klauspolo » 5 maja 2006, 19:48

Witam. Mam pytanie odnośnie federtelerdisców firmy FK, ponieważ wybieram sie pojutrze do Niemiec i będe w sklepie gdzie można kupić te dyski w cenie 35 euro (obniżają o 10mm). Moje pytanie brzmi czy ktoś z was ma już coś takiego zamontowanego, jak to sie montuje dokładnie i od jakiego auta będa pasować do leosia czy od golf/bora czy od audi a3??? Dzieki za wszelkie info i pozdrawiam.
klauspolo
Sport
Sport

Auto: Rocco++++
Silnik: CDAA 1.8

Reklama

Re: Federteler disc

Postprzez Grześ » 5 maja 2006, 20:18

pierwszy raz o czyms takim słysze :shock: mozesz dac jakiegos linka zeby to zobczyc i ocenic :?:

generalnie zawieszenia w golfie bora i octavi a3 sa identyczne tak ze powinno pasowc ale musze to najpierw zobaczyc
Grześ
TopSport
TopSport

Auto: BFH QUATTRO

Postprzez klauspolo » 5 maja 2006, 23:13

klauspolo
Sport
Sport

Postprzez blueleon » 6 maja 2006, 08:11

Witam

Gdybym opatentował to 6 lat temu, to spałbym dziś na kasie!!! Osobiście przerobiłem te dyski w swojej dawnej Ibizie, bo była tak wysoka z przodu, że nie dało się patrzeć. Po prostu wyciąłem 1cm tuleji i potem pospawałem. Jest to do zrobienia bez żadnego problemu, tylko nie wiem czy w Leonie są na tyle wysokie, że można je skrócić. W Ibizie dodatkowo uzyskałem jeszcze 0,5cm na połączeniu kolumny Mc'Phersona ze zwrotnicą - fasolki w otworach mocujących, co dało w sumie 1,5cm, a to już coś!!! W Leonie można spróbować również takiego zabiegu, ale myślę, że też nie więcej jak 0,5cm, choć tam jest inne rozwiązanie.

Pozdrawiam
blueleon

Postprzez klauspolo » 6 maja 2006, 10:27

No jak widać firma FK obiecuje 1cm, to jednak zainwestuje w ten temat :-D bo przód zawsze jest wyżej jak tył, to może chociaż bedzie na równo.
klauspolo
Sport
Sport

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne