Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Maskownica glosnika wysokotonowego w drzwiach...

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Maskownica glosnika wysokotonowego w drzwiach...

Postprzez antimatter » 9 lipca 2006, 10:01

Cze :)
mam maly problem - ulegla polamaniu (podczas nieudolnego zdejmowania) maskownica glosnika wysokotonowego w przednich drzwiach pasazera :cry:
garsc pytan:
1. jak ona jest mocowana? przykrecana od wewnatrz?
2. w celu jej demontazu trzeba zdjac caly boczek?
3. czy ktomus moze wala sie taki plastik po domu ? :mrgreen:
4. zanim w poniedzialek uderze do ASO, moze jest sposob, aby dowiedziec sie na ile mnie skasuja?

Wszystko przez to, ze po podlaczeniu radia okazalo sie, ze nie gra prawa strona (wys. tony).
Okazalo sie tez, ze nie ma tam W OGOLE glosnika :/ ...ktorego tez bede potrzebowal, eh.

pomocy ! ;)
--
pozdrawiam
Antimatter
antimatter
Stella +
Stella +

Auto: inne

Reklama

Re: Maskownica glosnika wysokotonowego w drzwiach...

Postprzez DWitek » 9 lipca 2006, 10:28

Maskownica jest jednym elementem z całym boczkiem. Tzn. o ile pamiętam jest to oddzielny plastik, ale zgrzany z całym boczkiem i chyba samego tego plastiku nie kupisz, będziesz musiał kupić cały boczek
DWitek
Sympatyk LeonClub

Auto: Leon ASV

Postprzez antimatter » 9 lipca 2006, 10:40

DWitek napisał(a):Maskownica jest jednym elementem z całym boczkiem. Tzn. o ile pamiętam jest to oddzielny plastik, ale zgrzany z całym boczkiem i chyba samego tego plastiku nie kupisz, będziesz musiał kupić cały boczek

nie zalamuj mnie :(
jak to bedzie wygladalo, dwa rozne boczki :beksa:
--
pozdrawiam
Antimatter
antimatter
Stella +
Stella +

Postprzez DWitek » 9 lipca 2006, 12:24

antimatter napisał(a):
DWitek napisał(a):Maskownica jest jednym elementem z całym boczkiem. Tzn. o ile pamiętam jest to oddzielny plastik, ale zgrzany z całym boczkiem i chyba samego tego plastiku nie kupisz, będziesz musiał kupić cały boczek

nie zalamuj mnie :(
jak to bedzie wygladalo, dwa rozne boczki :beksa:

Czemu różne, kupujesz taki sam (kolor).

[ Dodano: Nie 09 Lip, 2006 ]
A tak przy okazji było się zapytać jak to się rozbiera :wink:

W Download'zie jest nawet szczegółowy opis.

Myślę, że na tzw. autozłomie powinieneś dostać boczek (Leon, Toledo)
DWitek
Sympatyk LeonClub

Postprzez szuwar » 9 lipca 2006, 12:27

ja tez nie mialem glosniczkow sciagnalem boczek i na silikonie zamontowalem glosniczki z gieldy elektronicznej za cale25zlotych.calkiem niezle graja
szuwar
Sport
Sport

Auto: seat leon

Postprzez antimatter » 9 lipca 2006, 12:53

DWitek napisał(a):Czemu różne, kupujesz taki sam (kolor).

domyslam sie, ze boczek do TopSporta w ASO kosztuje majatek, a roznic sie bedzie chocby ze wzgledu na 3 letni wiek mojego auta i stopien zuzycia tapicerki przez ten czas.

A tak przy okazji było się zapytać jak to się rozbiera :wink:
W Download'zie jest nawet szczegółowy opis.

kocham takie porady :evil: wybacz, ale myslalem,ze rozbiera sie to tak samo, jak w golfie czy octavii. nie ma o czym gadac - stalo sie i musze cos wymyslic ;)

Myślę, że na tzw. autozłomie powinieneś dostać boczek (Leon, Toledo)

jutro obdzwonie ASO (ktos podpowiedzial mi, ze byc moze taka maskownica jednak wystepuje jako samodzielna czesc, podobnie jak maskownica woofera w golfie IV, niby tez zgrzewana, a mozna kupic w ASO oddzielnie) a pozniej ew. jakies auto_kasacje.

ogolnie mam zwalony humor na reszte weekendu, eh :? :cry:
--
pozdrawiam
Antimatter
antimatter
Stella +
Stella +

Postprzez DWitek » 9 lipca 2006, 13:08

Z tego co widzę w ETOS'ie nie ma oddzielnego numeru na samą maskownicę głośnika - jest po prostu cały boczek i niestety obawiam się, że inaczej nie kupisz.
Choć po niedzieli popytaj w ASO, być może się mylę. Ale jeśli to prawda to zapewne w ASO będzie to spory wydatek, więc lepiej będzie obdzwonić autozłomy, może dobierzesz w identycznym kolorze i stopniu zużycia.
DWitek
Sympatyk LeonClub

Postprzez antimatter » 9 lipca 2006, 13:16

DWitek napisał(a):Z tego co widzę w ETOS'ie nie ma oddzielnego numeru na samą maskownicę głośnika - jest po prostu cały boczek i niestety obawiam się, że inaczej nie kupisz.
Choć po niedzieli popytaj w ASO, być może się mylę. Ale jeśli to prawda to zapewne w ASO będzie to spory wydatek, więc lepiej będzie obdzwonić autozłomy, może dobierzesz w identycznym kolorze i stopniu zużycia.

napewno nie kupie w ASO kompletnego, nowego boczka. juz predzej podjade do zakladu car audio, zeby zrobili mi nowe maskownice, customowe, takze na lewy boczek.

narazie obdzwonilem cale allegro, albo wrakow juz nie ma, albo nie maja boczkow, albo moga mi sprzedac cale kompletne drzwi za 500zl :( zalamac sie mozna :(

najchetniej kupilbym caly boczek od dowolnego Leona/Toledo i wydlubal maskownice wstawiajac ja do swojego boczka. pozniej jeszcze tylko glosnik wysokotonowy i sprawa zamknieta..

:?
--
pozdrawiam
Antimatter
antimatter
Stella +
Stella +

Postprzez DWitek » 9 lipca 2006, 13:24

antimatter napisał(a):
DWitek napisał(a):Z tego co widzę w ETOS'ie nie ma oddzielnego numeru na samą maskownicę głośnika - jest po prostu cały boczek i niestety obawiam się, że inaczej nie kupisz.
juz predzej podjade do zakladu car audio, zeby zrobili mi nowe maskownice, customowe, takze na lewy boczek.
:?

I to może być najlepsze rozwiązanie, bo może być ciekawy rezultat, jak ładnie zostanie to wykonane
DWitek
Sympatyk LeonClub

Postprzez antimatter » 9 lipca 2006, 13:54

DWitek napisał(a): to może być najlepsze rozwiązanie, bo może być ciekawy rezultat, jak ładnie zostanie to wykonane

pochwale sie jak to rozwiazalem, narazie musze sobie poprawic czyms humor - chyba po prostu przejade sie wieczorem po miescie w celu cruzingu ;)
--
pozdrawiam
Antimatter
antimatter
Stella +
Stella +

Postprzez oczkolek » 9 lipca 2006, 14:43

antimatter, musisz sie uzbroić w cierpliwość. Napewno jakis rozbitek się trafi z rozwalonymi drzwiami ale całym boczkiem. Musisz niestety tylko szukać.
Pozdrawiam
Oczkol

Leon, Seat Leon

MASZ PROBLEMY Z WENTYLATORAMI CHŁODNICY/KLIMY (I BIEG) -> PISZ DO MNIE NA PW
oczkolek
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Region: mazowieckie
Auto: Seat Leon
Silnik: CJSA 1.8

Postprzez antimatter » 9 lipca 2006, 14:46

oczkolek napisał(a):antimatter, musisz sie uzbroić w cierpliwość. Napewno jakis rozbitek się trafi z rozwalonymi drzwiami ale całym boczkiem. Musisz niestety tylko szukać.

sek w tym, ze jestem dosc niecierpliwy :( za kazdym razem chce, zeby w aucie bylo wszystko jak nalezy i mecze sie, jak tak nie jest :/
poszukam, zadzwonie do ASO, w razie czego widze, ze Galeria Tonow ma dosc dobre dokonania w Leonach, wiec moze zglosze sie do nich. mam nadzieje, ze ustoje na nogach jak podadza mi cene za zrobienie jakichs maskownic do tweeterow...
--
pozdrawiam
Antimatter
antimatter
Stella +
Stella +

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne