Robal_26, jeśli chodzi o zakup opraw + jarzeniówki to w pobliskiej hurtownik za komplet tzn. 6 opraw + 12 jarzeniówek wyjdzie mniej więcej 210zł .
Jeśli chodzi o halogeny led to myślałem o czymś takim
http://allegro.pl/naswietlacz-halogen-l ... 09010.htmlWięc tutaj wyjdzie mnie 100zł + ewentualnie sufit 60zł więc razem 160zł - cena robi się już zbliżona.
Na poborze prądu mi nie zależy, bo jest to prwyatny warsztat w którym sam sobie od czasu do czasu majsterkuję więc czy miesięcznie pójdzie mi 20 zł czy 30zł na prąd nie ma znaczenia.
Najważniejsze jest dla mnie to żeby było jasno w garażu. Garaż ma wymiary 6x7m, 4 lampy są na wysokości nieco ponad 2 metrów (nad oknami, 2 po lewej stronie garażu, 2 na przeciwko wjazdu) pozostałe 2 lampy są na wysokości ok 1,5m (po prawej stronie garażu). Na suficie mam 4 oprawy 2x36W (nowe mają ok roku) - jeśli wpadną halogeny led to pewnie te z sufitu też wymienię na ledy.
Robal_26, skoro siedzisz w branży i znasz już mniej więcej moje potrzeby oraz możliwości montażowe doradź coś

ewentualnie jeśli masz możliwość zaproponuj konkretne rozwiązania które mogę zakupić u Ciebie