Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Klemens napisał(a):Witam!
Ja tylko dorzucę jeszcze pytanie jakie powinny być te parametry akumulatora dla diesla? Najprawdopodobniej jutro również będę aku zmieniał.
silver_leon napisał(a):Proponuje zapytac w Focie . Mają dobre ceny na akumulatorki KAGER. (produkcja dla Bosch ale nie wiem gdzie)
74 do Diesla za jakies 200 zł ostatnio proponowali.
kriz napisał(a):Bardzo mocno odradzam wam produkty firmy Kager - pracowalem w Focie i uwierzcie mi, ze to najgorsze smieci jakie mozna kupic... Na pewno nie nadaja sie do porzadnych furek :] A bajki, ze to niby Bosch itd itp to radze olewac od razu...
DWitek napisał(a):Górna osłona, przykrywająca akumulator i bezpieczniki ma numer: 1J0 915 411B
tarki napisał(a):DWitek napisał(a):Górna osłona, przykrywająca akumulator i bezpieczniki ma numer: 1J0 915 411B
Dzieki wielkie, o to mi chodzilo! a moze jeszcze jakbys przy okazji zerknal na numer tej puszki bezpiecznikowej, to by bylo wspaniale. Wylamal mi sie jeden zaczep...
tarki napisał(a):Super, o to mi chodzilo...
bte. co to za program z tymi czesciami?
że ceny poszły w górę o 110%
TOMMI napisał(a):odrzewam
zastanawiam się nad centra futura lub varta blue dynamic, co polecicie ile Ah najlepiej i który z nich ma większy prąd rozruchu?
Dzisiaj koleś w hurtowni akumulatorów powiedziałmi, że ceny poszły w górę o 110% bo podobno na świecie w górę poszedł ołów
Marcin_TDI napisał(a):mozesz bez problemu Colin go wrzucic zeby sie naladowal. laduj go dlugo ale jak najmniejszym pradem... ale warto jeszcze sprawdzic, sa takie dajne teraz przyzady do akumulatorow...
Marcin_TDI napisał(a):Marcin![]()
ja caly czas szukam tego urzadzenia w ksztalcie miernika ale nie moge znalezc.
jak ktos ma car audio i kondensator z wyswietlaczem to tez troszke monitoruje baterie...
bono napisał(a):colin23, lej do pelna nic sie nie stanie, a jak przelejesz to nadmiar wyplynie specjalnymi dziurkami. Akumulator jest tak zbudowany, ze jak sie zagrzeje, a co za tym idzie rowniez woda w nim, ktora dzieki rozszezalnosci cieplnej zwiekszy objetosc, to woda ma mozliwosc swobodnego wydostania na zewnatrz. Inaczej akukulator moglby eksplodowac
laduj na odkreconych celach
colin23 napisał(a):A po odłączeniu aku i potem przy podłączeniu nie pokasuje sie nic w kompie w ustawieniach samochodu?
Lucjan napisał(a):Kolego z tym przelaniem to nie jest dobry pomysł gdyż kwas z (wodą destylowana) wydostaje sie na zewnątrz i w tym momencie robi szkody w miejscu zabudowy go
Nie polecam takich rzeczy robić chyba ze ma sie lakiernika i elektryka znajomego.
arconada napisał(a):Witam,
temat dotyczy akumulatora, dlatego zapytam o jedną może śmieszną rzecz: czy jest to możliwe, że mój akumulator ma 10 lat? Samochod sprowadzony, akumulator Varty, na obudowie wybite 04 97 czyli chyba kwiecien '97. Dziwne to bo rok produkcji samochodu '99, nic nie wskazuje, ze byl wymieniany, przeglądy w książce serwisowej co rok. Na razie akumulator kręci ale nie pozostaje mi chyba nic innego jak go wymienic.
Lucjan napisał(a):Podaj te numery które masz wypalone na akumulatorze to Ci powiem który rok miesiąć i dzien:)
Numery są na górze akumulatora czyli jesli masz klemy z przodu akumulatora na monowieczku. Jest to numer z literami i cyframi cos około 12 znaków.
arconada napisał(a):Lucjan napisał(a):Podaj te numery które masz wypalone na akumulatorze to Ci powiem który rok miesiąć i dzien:)
Numery są na górze akumulatora czyli jesli masz klemy z przodu akumulatora na monowieczku. Jest to numer z literami i cyframi cos około 12 znaków.
Numery wypalone mam takie: H5B961252 0497
Lucjan napisał(a):arconada napisał(a):Lucjan napisał(a):Podaj te numery które masz wypalone na akumulatorze to Ci powiem który rok miesiąć i dzien:)
Numery wypalone mam takie: H5B961252 0497
Akumulatort masz z marca 1999 roku a raczej datę produkcji monowieczka
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości