Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Marketingowy bełkot.przem napisał(a):Zaryzykuję z tym tematem bez szukajki. Czy ktoś spotkał się z nienowym już rozwiązaniem zastosowania opaski z magnezami na przewodzie paliwowym i wlotu powietrza. Producent zapewnia kilka zalet takiego rozwiązania: minimalne zwiększenie mocy, zmniejszenie spalania, przedłużenie żywotnosci silnika i katalizatora, usunięcie ewentualnego nagaru. Z punktu widzenia fizyki działanie pola magnetycznego rzeczywiście polepsza kulturę spalania zmieniając mieszankę. Pytanie tylko, dlaczego producenci tego nie stosują? Dlaczego ludzie montują instalacje gazowe a nie opaski magnetyczne? Jedno jest pewne: prawa fizyki jakie zachodzą w omawianym procesie są faktycznie pozytywne, lecz czy istnieją jakieś przeciwwskazania?
Streat napisał(a):przem, magnetyzery nic nie daja w stosunku do paliwa - jeszcze raz NIC KOMPLETNIE.
Tutaj Cie odesle zeby nie bylo ze to tylko my tak twierdzimy![]()
http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=2603
przem napisał(a):Jego działanie polega z grupsza na odpowiednim polu zwiększającym powierzchnię cząsteczek węglowodorowych i pomaga w dokładniejszym wymieszaniu cząsteczek powietrza, ułatwiając pełniejsze spalanie w silniku.
Twoja sprawa, twoje pieniądze.Kiedyś, jak napisałem o światłach do jazdy w dzień, to mnie wyśmiano. Teraz elegancko z takimi jeżdżę i cześć!
przem napisał(a):Zupełnie poważnie. Mój brat jeździ skodą z takimi opaskami i sobie chwali.
przem napisał(a):Widzę, że z nowu wystartowałem z kontrowersyjnym tematem. Kiedyś, jak napisałem o światłach do jazdy w dzień, to mnie wyśmiano. Teraz elegancko z takimi jeżdżę i cześć!
Ale tu chodzilo o dodatkowe swiatla, ktore uzywaja mniej praduGrześ napisał(a):co do swiatel to nie wiem jak ktos mogl cie zkrytykowac , sam nie jezdze ale nikomu nie zabraniam i sie nie wysmiewam bo to czasami moze uratowac zycie
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość