Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Seat VAG Finansowanie

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Seat VAG Finansowanie

Postprzez karlos » 17 sierpnia 2019, 19:41

Cześć,

byłem dziś zapytać o ofertę na CUPRĘ - zachęcony SPAMem od Seata i z okazji planów zmiany samochodu.
Zszokowała mnie trochę aktualna oferta finansowania w VAG.

Cena samochodu 150 000 zł.
Oprocentowanie 4,39% :shock: !!
Wartość po 4 latach , przebieg roczny 30.000 km - 42%!! Przy zakupie prywatnym, bo przy zakupie na firmę handlowiec już ponad 60% mógł ustawić... Jak również dołożyć korzystny pakiet serwisowy. Oczywiście niedostępny prywatnie. Ta różnica w ofercie na firmę vs. prywatnie najbardziej bije po oczach i samochód odjeżdza szybciej niż sam potrafi jeździć. Licząc na szybko około 600 zł w każdej racie to odsetki i koszty finansowania :)

Jakie są wasze doswiadczenie? Jakie macie wykupy i oprocentowanie? Ja chyba trafiłem na jakiś specjalny okres, bo dostałem na obecnego FRa 0,00% i 50% wartości auta po 48 miesiącach.
karlos
Signo
Signo

Auto: Leon 5F FR 1.4 TSI
Silnik: benzyna 1.4

Reklama

Re: Seat VAG Finansowanie

Postprzez pinkibass » 19 sierpnia 2019, 07:56

Kiedyś to były czasy, kiedy VW Group chciał wypromować Seata na polskim rynku - kredyty i leasingi na 0% (co prawda przy konkretnych założeniach, typu 50% wpłaty, 3 lata spłaty itp.).

Teraz to nie ma czasów - nie ma potrzeby aż takiego zachęcania, auta się sprzedają nieźle a oprócz Leona Seat ma juz kilka aut, które sprzedają się nieźle
A i rabaty w salonach mizerne. Ponoć nawet zniknął rabat za posiadanie Seata, na który trochę liczyłem, bo to chyba były 6%
pinkibass
Sport
Sport

Auto: Leon 5F FR 1.4 140KM
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez karlos » 19 sierpnia 2019, 08:44

pinkibass napisał(a):...
A i rabaty w salonach mizerne. Ponoć nawet zniknął rabat za posiadanie Seata, na który trochę liczyłem, bo to chyba były 6%

Potwierdzam, rabat dla lojalnych klientów za posiadanie już auta marki Seat został wycofany... Co ciekawe dalej dla rolników, emerytów i firm nawet jednoosobowych jest.

Rabat za odkup obecnego auta również spadł z 5000 zł do 2000 zł.

PS ja w 2017 roku dostałem 0.00% i nie było żadnych warunków o wpłacie własnej itd.

Obecnie można bez wpłaty na 48 miesięcy wziąć Tarraco za 980 zł netto. Oczywiście trzeba posiadać firmę, a target samochodowy nie mój - nie mniej oferta naprawdę korzystna za takiego kloca.
karlos
Signo
Signo

Postprzez pinkibass » 19 sierpnia 2019, 13:17

Mhm, ja to 2014, więc nieco wcześniej.

Tak czy inaczej i tak pewnie poczekam na kolejną generację Leona i zobaczymy co im tam wyjdzie za cudo.
Chociaż na nowy model Leona pewnie tym bardziej finansowanie i polityka rabatowa i będzie sztywna i ograniczona.
pinkibass
Sport
Sport

Auto: Leon 5F FR 1.4 140KM
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez tomek4985 » 18 października 2019, 19:48

Rok temu brałem finansowanie Leona kredyt niskich rat z rzeczywista stopa poniżej 5%, teraz oprocentowanie w tym kredycie to 8,18%. Przy 600 zł raty miałem fajne wyposażonego Leona, teraz max to Ibiza.

Jest to mega słaba oferta na kredyt samochodowy. Czy macie może jakieś info na temat wprowadzenia promocji na finansowanie w vagu?
tomek4985
Stella
Stella

Auto: leon
Silnik: CDLD 2.0

Postprzez karlos » 21 października 2019, 07:46

Aktualnie najlepiej wypada BMW z ofertą na kompaktowy samochód (nowa seria 1) dla osoby fizycznej. Ale i tak cenią po 4 latach auto na 40-45%, a Leona dawali swego czasu 50%. na 4 lata za około 1400 zł jest już z rozsądnym limitem km i pakietem serwisowym w cenie. Mowa oczywiście o aucie w automacie i przyzwoitym wyposażeniu.

Największy hit, że przy ofercie na firmę w VAG dają wyższą wartość końcową niż prywatnie.
karlos
Signo
Signo

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne