Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
MatiPP napisał(a):Witam,
Przymierzam się do zakupu Leona, chciałbym żeby był już po faceliftingu więc rocznika od 2017 w górę i tutaj pojawia się pytanie brać 1.6 TDi czy może szukać benzyny ? Ogólnie mało jest Leonów w dieslu po 2017 roku niestety więc może jednak ta benzyna, ale nie ukrywam naczytałem się sporo o tych silnikach i trochę się obawiam, wiem że niby TSI są już poprawione jednak obawa pozostaje. Zastanawiam się czy może nie kupić nowego z wysprzedaży rocznika z 1.5 TSI, ale tu znowu nowy silnika i nie chce być tester ponieważ jeśli kupię nowe auto nie zamierzam się z nim za szybko rozstawać. Co byście doradzili ?
Dla jasności rocznie robię lekko ponad 20 tyś km, codziennie jakieś 25 km w jedną stronę drogą szybkiego ruchu więc chyba DPF nie byłby problemem.
daniel28 napisał(a):Choć mało prowdopodobne, że przez najbliższe 10 lat coś zawiedzie
bzykofm napisał(a):daniel28 napisał(a):Choć mało prowdopodobne, że przez najbliższe 10 lat coś zawiedzie
Polecam post kolegi mm.max w temacie "Usterki/naprawy gwarancyjne", co się stało z jego Leonem po przebiegu 390 km
Stereotyp powtarzany w necie.henryk1900 napisał(a):Pamiętajcie, że auta demo są katowane
bzykofm napisał(a):daniel28 napisał(a):Choć mało prowdopodobne, że przez najbliższe 10 lat coś zawiedzie
Polecam post kolegi mm.max w temacie "Usterki/naprawy gwarancyjne", co się stało z jego Leonem po przebiegu 390 km
Makgajwer napisał(a): Dlatego mam 5 lat gwarancji i mi to lotto.
Makgajwer napisał(a):Stereotyp powtarzany w necie.henryk1900 napisał(a):Pamiętajcie, że auta demo są katowane
Makgajwer napisał(a):Stereotyp powtarzany w necie.henryk1900 napisał(a):Pamiętajcie, że auta demo są katowane
Przeczytaj mój post wyżej to się dowiesz dlaczego. Byłem na wielu jazdach testowych i nie przypominam sobie, abym mógł katować auto. Zawsze z pracownikiem salonu, który raczej nie zezwoli na zajechanie podczas 20 czy 30 minutowej jazdy.
Kiedy za każdym razem szukałem auta znajdowałem sporo modeli salonowych z przebiegiem ZERO, to też było demo. Niestety kolor mi nie pasił, stad nie kupiłem.
-- 15 marca 2020, 12:21 --bzykofm napisał(a):daniel28 napisał(a):Choć mało prowdopodobne, że przez najbliższe 10 lat coś zawiedzie
Nie demonizujmy. Mogę wylinkowac tryliony przypadków co się stało w przypadku kupna używanego. Dlatego mam 5 lat gwarancji i mi to lotto.
Wejdź na kanał Saturday Car Fever, który przy odbiorze skody superb z salonu odkrył usterkę i gość podszedł do tego spokojnie właśnie dlatego, ze ma gwarancję.
Tomektr napisał(a):kamil944, Różnice to kierownica ścięta obrzyta skórą (eko) i czerwoną nicią, inne fotele z czerwoną nicią, oświetlenie w boczkach przednich drzwi, wykończenie piano Black kokpitu, ozdobne listwy progowe z logo Fr, tryby jazdy(normalne, sport, Eco, ind), na zewnątrz inne zderzaki, przyciemniane szyby, podwójna końcówka wydechu, nisze zawieszenie o 15mm (niby nie dużo ale jest różnica), twardsze zawieszenie, 17 felgi
Dla mnie pod względem wizualnym Leon to EX, FR no i Cupra. Reszta według mnie wyglada słabo.
MatiPP napisał(a):Coraz bardziej skłaniam się żeby kupić nówkę z wyprzedaży rocznika z 1.5 TSi 130 KM. Zastanawiam się tylko czy wersja Full Led wystarczy czy jednak dołożyć do FR ewentualnie Xcellence. Zastanawiam się jeszcze nad Ceedem jednak w tej samej cenie nie będzie miał świateł full led, nie wiem czy są one dużo lepsze od halogenów jednak jedno jest pewne dużo lepiej wyglądają, przynajmniej dla mnie.
henryk1900 napisał(a):- mozesz sie zastanowic nad kombi jesli tego nie zrobiłes, bo jest bardzo krótkie (jak na kombi), i odziwo miejsca w bagazniku nie jest jakos nieskonczenie duzo
dudek_jd napisał(a):henryk1900 napisał(a):- mozesz sie zastanowic nad kombi jesli tego nie zrobiłes, bo jest bardzo krótkie (jak na kombi), i odziwo miejsca w bagazniku nie jest jakos nieskonczenie duzo
oj kolego, farmazony piszesz. Przesiadłem się okrętu jakim jest Vectra C w kombiaku- 2 metry bagażnika po złożeniu samych tylnych siedzeń... Leon jak na kombi tej klasy wcale nie jest małe- octavia oczywiście większa, ale bez przesady, zaraz rodzi mi się dziecko i ani mi się myśli wymiana auta, chłopaki mówią że z dwójką leon w ST jest bardzo spoko
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości