Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Pomocy - chyba padło wspomaganie!!

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Pomocy - chyba padło wspomaganie!!

Postprzez lmakar » 10 kwietnia 2007, 10:24

Witam !

Mam problem, dziś prawdopodobnie padło mi wspomaganie, pierwszym objawem był potworny hałas przy skręcaniu kół - coś jakby wycie pompy - wszystko pojawiło się praktycznie po przejachaniu 2 kilometrów. Kolejnym objawem jest coraz cięższa praca kierownicy.

Mam pytanko do szanownych formumowiczów, co zrobić na początek i jakie są rokowania, czy jest możliwość że płyn uciekł z układu i takie są objawy, czy może szykować się na padniętą pompę a może maglownice.

Prosze o opinię osoby które się spotkały z powyższym problemem.

Dodam że chodzi o toledo z silnikiem 1.8 20v.

Pozdrawiam

Lukas

[ Dodano: Wto 10 Kwi, 2007 ]
P.S.

1. Jaki płyn kupić i czy jest dostępny na stacji benzynowej??

2. Czy ktoś wie gdzie w Wawie najlepiej pojechać z tym problemem?? Bo serwis to pewnie będzie majątek...

Pozdrawiam
lmakar
Stella +
Stella +

Auto: SEAT

Reklama

Re: Pomocy - chyba padło wspomaganie!!

Postprzez colin23 » 10 kwietnia 2007, 21:38

a sprawdziłeś czy masz właśnie płyn w układzie? Płyn najlepiej kup Ori w audi lub skodzie (pewnie taniej niż w seacie).
colin23
Sympatyk LeonClub

Auto: Audi

Postprzez Marcin_TDI » 11 kwietnia 2007, 10:45

sprawdz szybko czy masz plyn ... nie kupisz go na stacji raczej za to w sklepach motoryzacyjnych lub ASO skoda... nie skrecaj narazie kierownica do oporu i koniecznie sprawdz stan plynu...
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Postprzez MenIB » 11 kwietnia 2007, 13:14

Marcin_TDI napisał(a):sprawdz szybko czy masz plyn ... nie kupisz go na stacji raczej za to w sklepach motoryzacyjnych lub ASO skoda... nie skrecaj narazie kierownica do oporu i koniecznie sprawdz stan plynu...

tak na dojechanie ( a w sumie i jezdzic tez mozna ) jak wycieka to mozna dolac ze stacji benzynowej DEXTRON czerwony do skrzyn automatycznych - przynajmniej jest tani. polecam sprawdzic jeszcze polaczenia na uszczelkach miedzianych, jesli autko bylo rozbierane do lakieru to moglo byc skrecone na stare badz np gumowe czy plastikowe uszczelki. Taki material nie wytrzyma cisnienia ukladu bo pompa daje okolo 6 bar i uszczelki nie ori sie wydmuchaja. 4 polaczenia 2 na pompie i 2 na maglownicy.
pozdr, MenIB
www.vag.com.pl

!! !! PROSZE nie pisac do mnie na PW tylko EMAIL, dziekuje !! !!
MenIB
Sport
Sport

Auto: Audik

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne