Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Lewe swiatla

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Lewe swiatla

Postprzez mik » 14 maja 2007, 13:37

Ostatnio zauwazylem w moim leonie dziwny problem - nie dziala lewe przednie swiatlo postojowe i lewe tylne.
Po wielu probach wyszlo ze nie sa to zarowki ani bezpieczniki, bo czasem swiatla jednak daja oznaki zycia. Np na swiatlach postojowych gdzie kierunowskaz jest w pozycji 'lewo' oba swiatla swieca (jednak nie jest to powtarzalne przy kazdej probie).
Wczoraj pojezdzilem troche, wysiadlem z auta swiatla rowniez dzialaja, ale po wylaczeniu/wlaczeniu juz nie bardzo.
Poszukalem na forum i poki co zadne z rozwiazan nie pomoglo. Rozmontowalem wlacznik swiatel do takiego momentu ze z obu stron na zewnatrz wystaja tylko miedziane blaszki i wydaje mi sie ze dalej juz sie nie da. Zadnych uszkodzen tez na nim nie widac. Moze gdzie jeszcze jest jakas zlaczka, na ktorej moze ginac sygnal?? Aha i moze da sie gdzies znalezc schemat wyjsc z wlacznika swiatel(jesli tam wogole jest podzial na prawe i lewe) to bym sprawdzil czy prawidlowo zwiera te piny.
mik
Stella +
Stella +

Auto: Niebieski diesel

Reklama

Re: Lewe swiatla

Postprzez Kozak » 14 maja 2007, 14:55

ja w moim leonie miałem dokładnie taką samą sytuację , u mnie akurat pomogło rozebranie i złożenie ponowne włącznika .
napisz do MenIB on Ci na pewno pomoże , on podpowiedział co wtedy zrobić .

Szukasz ubezpieczenia ?? Oferta każdego TU

- Ubezpieczenia Komunikacyjne Majątkowe Firmowe
- Ubezpieczenia Ochrony Prawnej - D.A.S.
- Ubezpieczenia Na Życie NNW

Zapraszam na PW
Kozak
Sympatyk LeonClub

Auto: Sportline 4x4
Silnik: CJXA 2.0

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne