Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Marcin_TDI napisał(a):w jakim celu chcesz zalozyc dodatkowy
leo napisał(a):chyba że włącznik sterujący elektrozaworem będzie oddzielnie sterowany, niezależnie od elektroniki auta.....
borut napisał(a):Witam, z pewnych względów chciałbym zamontować elektrozawór... (nieseryjny.. czy takie urządzenia mogą zmniwejszyc wydajnosc przy pompowaniu ropy ? Innymi słowy czy przy OTWARTYM takim elektrozaworzer moze paliwo byc tłumione za bardzo czy nie mam co się martwic ? Nie mowie o żadnym seryjnym elektrozaworze.
silver_leon napisał(a):borut napisał(a):Witam, z pewnych względów chciałbym zamontować elektrozawór... (nieseryjny.. czy takie urządzenia mogą zmniwejszyc wydajnosc przy pompowaniu ropy ? Innymi słowy czy przy OTWARTYM takim elektrozaworzer moze paliwo byc tłumione za bardzo czy nie mam co się martwic ? Nie mowie o żadnym seryjnym elektrozaworze.
-rope wydobywa sie jako surowiec do produkcji paliw. Domyślam sie że chodzi Ci o olej napędowy.
Jezeli dobierzesz srednicę rurek odpowiednio do weżyków to sama iglica elektrozaworu nie powinna wpłynąc negatywnie na przepływ paliwa.
Zależne jest też to przy jakim silniku bedzie to zastosowane. Jezeli VP - da rade - sam tak robiłem , jezeli PD - nie wiem .
Pamietaj,że jesli VP to czynnikiem transportującym paliwo jest podcisnienie wytworzone przez pompę wstepną w pompie wtryskowej. Jezeli na zaciskach w zastosowanym elektrozaworze bedzie minimalna nieszczelnosc samochód nie bedzie chciął zapalać , bedzie dzymił na niebisko i może gasnąc - bo zamiast paliwa bedzie dostawał powietrze z paliwem
Jezli PD to w miejscu nieszczelnosci pojawi sie paliwo (ON).
Zwróc uwagę czy elektrozawór ma otwarty obwód bez zasilania, czy przy podaniu zasilania.
Swego czasu byly w sprzedazy elektrozawory dedykowane do Mercedesa w których podanie prądu na zaciski powodowało otwarcie zaworu .... niestety znam przypadek ,że takowy Merc sie od tego zapalił.
Pomysł godny polecenia - spróbuj bo to działa na amatora cudzej wlasnosci - no chyba ze ma już lawete .....
Tonny S napisał(a):Masz VP.
Streat napisał(a):borut, COD MOTOR ALH <- co oznacza ze masz motor o oznaczeniu ALH czyli VP motor z pompą wtryskową. PD to motory na pompowtryskiwaczach, ale to już było omawiane wieleeeeee razy
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 3 gości