Idzie to w jakiś sposób zmienić?

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Adamek napisał(a):Sprawa dotyczy się komputera pokładowego w moim samochodzie. Nie wiem czy to normalne, ale jego funkcje (spalanie, czas przejazdu, średnia prędkość, przejechane kilometry) po dłuższym postoju samochodu resetują się same. Za każdym razem co wsiadam to mam liczone wszystko od nowa – Wychodzi na to, że komputer liczy wszystko na danym odcinku trasy a nie tak jak miałem to w poprzednim samochodzie od tankowania do tankowania.
Idzie to w jakiś sposób zmienić?
Normalne w ustawieniu kompa w poz. 1 po przełączeniu na poz. 2Adamek napisał(a): Nie wiem czy to normalne, ale jego funkcje (spalanie, czas przejazdu, średnia prędkość, przejechane kilometry) po dłuższym postoju samochodu resetują się same.
Naciskasz reset ale nie przytrzymuj i wejdziesz w 2 komputer, który pokazuje spalanie z całego baku a nie z przejechanego odcinka - patrz poz. 1bono napisał(a):Na manetce od wycieraczek, przlacz komputer w pozycje 2, Wcisnij ten przycisk.
Marcin_TDI napisał(a):pozycja 1 jest na miasto i wlasnie kasuje po pewnym czasie wyniki a komputer 2 na trase i tam nie kasuje... w instrukcji od Leona jest to lepiej opisane...
Tonny S napisał(a):Adamek, szukaj bo było !.
Tonny S napisał(a):Naciskasz reset ale nie przytrzymuj i wejdziesz w 2 komputer, który pokazuje spalanie z całego baku a nie z przejechanego odcinka - patrz poz. 1
Adamek napisał(a):Kiedyś na jakimś filmie w internecie widziałem, że wyświetlacz climatronika wyświetlał prędkość w km/h - Umiecie to uaktywnić?
Marcin_TDI napisał(a):Adamek, szukaj rowniez w dziale download... jest taka opcja
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości