Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Problem ze światłami mijania i z centralnym zamkiem

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Problem ze światłami mijania i z centralnym zamkiem

Postprzez dzidek » 8 listopada 2007, 08:27

Witam Wszytkich miłośników Leona.
Jakiś 3 m-ce temu kupiłem Leona 1.9 TDI i do tej pory było wszystko ok. Jakiś tydzień temu wymieniłem rozrząd ( fakt że zapłaciłem jak za zboże okolo 1200 zł) i po wyjechaniu z warsztatu przez 2 dni było wszystko ok. problem pojawił się później. Najpierw wysiadły mi światła mijania a teraz centralny zamek (z immobilajzerem) przestał mi chodzić. Słyszałem że po wymianie rozrządu należy seata podłączyć pod komputer i ustawić go na nowo. I teraz najważniejsze pytanie : Czy światła mijania komputer może wyłaczyć czy to poprostu wysiadł włącznik tych świateł po za tym dziwne jest dla mnie to że teraz zamiast świateł mijania włączają mi się przednie halogeny przeciwmgielne. I pytanie 2 Czy też komputer mógł wyłączyć centralny zamek czy może jest to czymś innym spowodowane (np czy telefon komórkowy może rozmagnesować immobilajzer i to może być przyczyną uszkodzenia centralnego zamka).
dzidek
Stella
Stella

Auto: VW Passat B6 1.9 TDI

Reklama

Re: Problem ze światłami mijania i z centralnym zamkiem

Postprzez bono » 8 listopada 2007, 09:12

dzidek napisał(a):Najpierw wysiadły mi światła mijania a teraz centralny zamek (z immobilajzerem) przestał mi chodzić.

immo nic nie ma do centralnego :x

dzidek napisał(a):Słyszałem że po wymianie rozrządu należy seata podłączyć pod komputer i ustawić go na nowo.

?? chyba bardziej Ci chodzilo o ustawienie rozrzadu, a nie kompa w aucie

dzidek napisał(a):Czy światła mijania komputer może wyłaczyć czy to poprostu wysiadł włącznik tych świateł po za tym dziwne jest dla mnie to że teraz zamiast świateł mijania włączają mi się przednie halogeny przeciwmgielne.

IMO to masz popsuty wylacznik

dzidek napisał(a):Czy też komputer mógł wyłączyć centralny zamek czy może jest to czymś innym spowodowane (np czy telefon komórkowy może rozmagnesować immobilajzer i to może być przyczyną uszkodzenia centralnego zamka).

wszelkie ustawienia robisz VAG, w module 17. Za wszelka elektryke odpowiada modul komfortu. Pierwsze slysze, aby telefon mial wplyw na cos takiego :zdziwko:
I znowu Leon :D

Pozdrawiam
Blazej (Bono)
Obrazek
bono
Sympatyk LeonClub

Region: zagranica
Auto: Skoda Superb
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez Kozak » 8 listopada 2007, 10:18

dzidek napisał(a):po za tym dziwne jest dla mnie to że teraz zamiast świateł mijania włączają mi się przednie halogeny przeciwmgielne.

"rozlazł" Ci się włącznik świateł , musisz go wyjąć i "z cisnąć" i wszystko wróci do normy , sam to naprawisz , przewidywany czas naprawy razem ze zdemontowaniem włącznika 3 minuty jak się nie będziesz spieszył .

W pozycji świateł wyłączonych wciskasz pokrętło do środka i przekręcasz w pozycję świateł postojowych . Pociągasz do siebie i masz cały wyłącznik na wierzchu .

Szukasz ubezpieczenia ?? Oferta każdego TU

- Ubezpieczenia Komunikacyjne Majątkowe Firmowe
- Ubezpieczenia Ochrony Prawnej - D.A.S.
- Ubezpieczenia Na Życie NNW

Zapraszam na PW
Kozak
Sympatyk LeonClub

Auto: Sportline 4x4
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez sylwek12 » 8 listopada 2007, 12:03

[quote="dzidek"]Słyszałem że po wymianie rozrządu należy seata podłączyć pod komputer i ustawić go na nowo.

Zaskoczyło mnie powyższe stierdzenie. Wymieniałem rozrząd w ASO, przez cały okres patrzyłem im na ręce (smutne wcześniejsze doświadczenia) - oni n9ie podłączali seata pod kompa. Czy to jest potrzebne? Przecież przy wymianie rozrządu nie zmieniają się ustawienia silnika. :hmmm:
Sylwek12
sylwek12
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 2 1,2 TSI

Postprzez Streat » 8 listopada 2007, 12:07

sylwek12, nie wiem jak wolnossący benzynowy silnik ale w dieslu (w PD) reguluje się pompki
Leon ASV TS look powered by UNITRONIC ;-) Obrazek
Streat
Cupra
Cupra

Auto: Leon 1.9 TDi+

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne