Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
nixu napisał(a):Nie, ja mam tak samo Uniden 510 + florida i tej antenki sie nie stroi
nixu napisał(a):mops, zestaw bardzo dobry, bo mozna jezdzic po parkingach podziemnych nie to co z hustlerem. Zasieg ok 7 km (taki zlapalem wczoraj na krajowej 1-ce) Jakosc rozmow auto w auto = 5+ | jakosc rozmow auto - odleglosc rowniez bardzo dobra. Ja jestem super zadowolony.
sleeper napisał(a):Ja w najbliższym czasie planuję zakup PRESIDENT JOHNNY II i właśnie zastanawiałem się nad antenką. Chyba też wezmę FLORYDĘ. Jest mała, dyskretna a widzę że sobie chwalicie.
A jeszcze jedna sprawa. Ile km/h wytrzymuje? Ktoś testował tak zdrowo?
BTW mops będę wypatrywał Twojego klubowego Leonka, bo w Mielnie jestem dość często- szczególnie w weekendy
nixu napisał(a):Dostane notke ze pomoglem?![]()
nixu napisał(a):mops, przesun ja mimimalnie w kierunku srodka dachu i dodatkowo ten cypelek ktory suwasz gora - dol daj na dol wtedy nie powinna wydawac odglosow.
nixu napisał(a):mops, Ja sobie tym steruje gora dol i nic sie nie dzieje, takze wydaje mi sie ze to tylko zbedny bajer ale moze jestem w bledzie.. Za chwile w sumie poszukam czegos o tej antenie i jak cos konkretnego znajde wkleje tutaj
nixu napisał(a):Pisza jeszcze, ze mozna ja stroic poprzez obcinanie bata:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic238367.html
z czego facet ze sklepu CB powiedzial ze obcinac mozna HUSTLER-a a nie president-a.
Zalozylem temat na www.cbradio.pl - tam mozemy sledzic temat:
http://www.cbradio.pl/modules.php?name= ... 3178#13178
Dokladnie w instrukcji antenki o tym pisza.mops napisał(a):Powiedział ze stroi sie właśnie tym "bąblem" ale tak naprawdę to ta antenka nie wymaga strojenia... Niby mierzył ja i przesuwanie tego "bąbla" dużo nie daje bo antenka i tak jest super jak na swoje wymiary...
Tonny S napisał(a):Dokladnie w instrukcji antenki o tym pisza.
loozik napisał(a):co do antenek... ja tam polecam President ML145, ktora trzyma sie dachu nawet przy 210poza tym wyglada bardziej profi
loozik napisał(a):ps. ja tez pomoglem
mops napisał(a):nie wiem o jakims konkursie na pkt czy jak Jakas Promocja jest czy co ?
loozik napisał(a):
a co do profi, to wiesz, ze kazdy swoje chwali, ale co widzisz w antence pt. florida?
loozik napisał(a):juz sama nazwa jest ch..owa,
loozik napisał(a):Ale tak na powaznie, to ja jednak wole posluchac co sie dzieje jakies 15 km ode mnie, a nie max 2, jak to jest w przypadku florydy![]()
loozik napisał(a):Jedyny plus - nie musisz sie martwic o wjazd do garazu, ale co mi z tego, jak nie mam garazu i tak czy inaczej musze ta antene z dachu zdjac, bo pod blokiem raczej dlugo na mnie nie poczeka.
loozik napisał(a):Profi to znaczy profi
Nie bądz taki strachliwy tylko bujnij tego BKD.taktiken napisał(a):ja przy 160 mialem wrażenie ze odpada...
poprzednie.... jak najbardziej....Tonny S napisał(a):BTW może auto się rozpadało a ty antene winisz
mops napisał(a):no tak - jakby Leon to byl "Stefan" to tez bylby chujowy....![]()
mops napisał(a):miales floridkeJakos ja zbieram w miescie z okolicy ok 3-4km wiec w trasie bedzie troche wiecej.... Mi tyle starcza i moje potrzeby zaspokaja...
mops napisał(a):no to ja wole chowac krotki bacik.... Jak bedzie mi malo zawsze moge antenke zmienic na dluzsza... Ten watek dotyczy Floridy
mops napisał(a):Profi uzasadnienie
loozik napisał(a):a ja jestem przyzwyczajony do dlugiego bata... mam tak od dziecinstwa![]()
loozik napisał(a):
nie zalapales? to zart taki byl
AdamTower napisał(a):Właśnie zakupiłem zestawik Uniden 520XL + antenę President Florida. I tu moje pytanie, bo dużo się o tym mówi, że niby Floridy się nie stroi, ale jednak trzeba stroić itd. Opinie są podzielone. Czy ktoś stroił Floridę czy może powiedzieć, ze coś to dało? narazie jeszcze swojego sprzętu nie testowałem na trasie i zastanawiam się czy jechać na strojenie, aby jeszcze mi nie spierdolili czegoś
suwałem, a różnicy nie słyszałem.nixu napisał(a):dzyndzlem ktory suwa sie na bacie
dokładnie tak.nixu napisał(a):Ustaw to na srodku i bedzie super
zigii napisał(a):zaproponuje , poniewaz jest to bardzo ujmujaca lektura dla wszystkich , ktorzy chociaz troche zainteresowali sie CB http://cb-radio.pl/phpBB/index.php
zigii napisał(a):zigii,
tą stronę to akurat znają wszyscy, którzy się interesuja CB![]()
Gdyby wszyscy znali to nie byloby tego tematu!!!
Taki staż i nie wie do czego sluzy "szukajka"? - chocby to nawet bylo inne forum? a i miastowy przeczytaj sobie co napisales troszke wyzej - majac poglad na szersze choryzonty mozna czasami zmienic zdanie na plus dla samego siebie , a jak nie pasuje ze ktos chce byc uczynny i podsyla jakies propozycje to moze lepiej wogole sie nie udzielaj?!leoTDI napisał(a):zigii napisał(a):zigii,
tą stronę to akurat znają wszyscy, którzy się interesuja CB![]()
Gdyby wszyscy znali to nie byloby tego tematu!!!
chłopie, wyluzuj![]()
ps
gdybyś choć konkretnie podał linka, np. do Floridy
zigii napisał(a):Taki staż i nie wie do czego sluzy "szukajka"? - chocby to nawet bylo inne forum? a i miastowy przeczytaj sobie co napisales troszke wyzej - majac poglad na szersze choryzonty mozna czasami zmienic zdanie na plus dla samego siebie , a jak nie pasuje ze ktos chce byc uczynny i podsyla jakies propozycje to moze lepiej wogole sie nie udzielaj?!
Tonny S napisał(a):Floryda w zupełności wystarczy.Nie bądz taki strachliwy tylko bujnij tego BKD.taktiken napisał(a):ja przy 160 mialem wrażenie ze odpada...
BTW może auto się rozpadało a ty antene winisz
Ja przez chwilkę miałem 260, i nie odpadła
AdamTower napisał(a):Właśnie wróciłem ze strojenia. SWR na środku dachu, ale w służbowej Pandzie na środkowym położeniu "dzyndzla" wychodzi 1.6. Przy maksymalnie podniesionym do góry 1.5 więc wniosek taki, że delikatnie idzie ją dostroić. Oczywiście zostawiłem "dzyndzel" na górze.
W sobotę jestem umówiony na strojenie na dachu leonazobaczymy, ale pewnie wynik będzie podobny.
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości