Ja posiadam takie 2 zestawy na przodzie jak i na tyle w drzwiach. Dostają one pasmo High-Pass. Przy odsłuchu grały one lepiej od HERTZ ESK 165, helix dark blue,ALPINE SPG-17CS, dlatego wybór padł na nie. Wg mnie bardzo dobrze sprawują się grając tylko High-Passem
Jak wpasowałeś gwizdki w dzwiach bo maja one trochę inny kształt?? Nie wiem jak to będzie współgrało z radiem JVC KD-R301 ale mam nadzieję że będzie fajnie grało
U mnie napędzane są wzmacniaczem 4 kanałowym, a jeżeli chodzi o dopasowanie to w boczkach żeby nic nie połamać to wytopiłem ori zaczepy. w Ich miejsce dałem gwizdki ale bez żadnych plastików ozdobnych goły gwizdek, a zamocowałem go na klej na ciepło taki w pałkach. Teraz żałuje że nie zrobiłem fotorelacji bo można by z tego zrobić dużego manuala ale nie było czasu.
proponuję gwizdki przenieść w czarne trójkąty na wysokości lusterek.Poprawa wysokich znaczna, raz że kierunek i wysokość odpowiednia a dwa, że nic je nie zasłania, nie ma się wrażenia, że słuchamy kogoś jakby za firanki
Nad drzwiami, dokładnie na wysokości lusterek jest trójkąt czarny - kawałek plastiku- w którym można zrobić otwór pod głośniczek i tam go umieścić.
Ori kabelek od tweetera wystarczy przedłużyć i będzie ok
Trójkąty w ASO chyba 20zł.Można dokupić i jak masz jeszcze głośniki nie założone to popracować nad zrobieniem otworu i dopasowaniem .
A jak będzie ciepło to zdjąć tapicerkę (5min), i założyć plastiki , które są na wcisk.Pozostanie przeprowadzenie kabli albo przedłużenie już istniejącego