Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

instrukcja do aura CD

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

instrukcja do aura CD

Postprzez czarek » 17 kwietnia 2005, 19:30

witam , ma moze ktos z kolegow instrukcje obslugi aura CD, i jeszcze jedno w instalacji mam jakis wolny kabel w kolorze bialo szarym wydaje mi sie ze jest on z kostki zasilajacej bo tam mam wolne jedno wejscie , i kabel w kolorze zolto jakis przeplatany z innym kolorem obciety w kostce tej co idzie na wyswietlacz na desce . moze ktos wie do czego te kable sa . aha i nie miga mi kontrolka czerwona w radiu . pozdrawiam wszystkich i czekam na pomoc w temacie
czarek

Reklama

Re: instrukcja do aura CD

Postprzez Pośpiech » 19 kwietnia 2005, 13:31

czarek, w dziale Download jest instrukcja obsługi Aura CD
Pzdr
Pośpiech
Pośpiech
FR
FR

Auto: nieLeonowy TDCI

Postprzez czarek » 19 kwietnia 2005, 15:41

nie ma tam nic na download o instrukcji radia mozesz mi podac gdzie to jest
czarek

Postprzez Pośpiech » 19 kwietnia 2005, 16:31

fucktycznie ... nie ma :(
W domciu mam JPGi to zrzucę je do PDFa i wsadzę do Download. Jutro powinno być :)
Pzdr
Pośpiech
Pośpiech
FR
FR

Postprzez czarek » 19 kwietnia 2005, 17:22

OK dzieki pozdrawiam
czarek

Postprzez maarczak » 24 kwietnia 2005, 15:54

Pośpiech, Czy możesz wrzucić instrukcję do cd aura? W download jej nie ma. Będę wdzięczny. pozdr
maarczak
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1.9 Tdi 11

Postprzez Pośpiech » 25 kwietnia 2005, 16:43

Cholera ... nie mam niestety tej instrukcji. Gdzies ją posiało :( Sorka ...
Pzdr
Pośpiech
Pośpiech
FR
FR

Postprzez Grisza » 11 maja 2005, 20:45

Witam

Nie chcę zakładać nowego tematu ponieważ tyczy się to aury cd a mam mały problemik z tym radyjkiem, a więc:
aura cd nie chce mi szukać a jak powinna ;) stereofonii, miałem poprzednią "aure kaseta" i ona Mi bezbłędnie szukała bez zająknięcia;) a tu szumy itp. ustawiałem w prog, aby "lrn on", "reg on" i wszystko na "on"; a kupiłem go od poprzedniego właściciela i tam już były te ustawienia i nie wiem co robić?? czu go zresetować i ustawić wszystko od nowa?? a jak to zrobić ?jest gdzieś na płycie czołowej jakiś pstryczek aby go zresetować czy powziąć brutalniejszą wersję i ściągnąć klemy i wtedy aby się sam "automatycznie zresetował" ;)?
dzięki za podpowiedzi ww. temacie
Grisza
Sport
Sport

Auto: Audi SportBack Q+
Silnik: BMN 2.0

Postprzez Monika » 12 maja 2005, 08:03

A ja się chciałam zapytać - jeśli jest to OT to sorry - jak się wyjmuje klapkę (panel) radia aura? Będąc na myjni, młodzieniec który czyścił mi samochód coś tak zrobił, że ta klapka wyleciała. Potem ją założył. Przez to w ogóle dowiedziałam się że to radio ma wyjmowaną klapkę. Ale teraz kombinuję, duszę ją ze wszystkich stron i niestety nie mogę dojść do tego gdzie to nadusić żeby wyjąć?!
Grzeczne dziewczynki pójdą do nieba, niegrzeczne dostaną się wszędzie...
Monika
Sympatyk LeonClub

Auto: :)

Postprzez Tonny S » 12 maja 2005, 09:01

Monika, po lewej stronie miejsca gdzie wkładasz kasete masz taki dzyndzel, który nalezy przesunąć w prawo i można wyjąć ten mikroskopijny panel ;-)
Nie ma litosci dla http://dziecineo.prv.pl/
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Auto: Harley-Davidson

Postprzez Monika » 12 maja 2005, 09:09

Tonny S napisał(a):Monika, po lewej stronie

Tonny S napisał(a):masz taki dzyndzel

Dzięki! Jak tylko skończę pracę, zaraz sprawdzę czy to działa :wink:
Grzeczne dziewczynki pójdą do nieba, niegrzeczne dostaną się wszędzie...
Monika
Sympatyk LeonClub

Auto: :)

Postprzez woojt » 11 kwietnia 2010, 16:19

Może odgrzeję kotleta, ale temat pasuje do mojej sprawy.

Mianowicie, nie miałem nigdy wcześniej styczności z Car Audio Seata i teraz po zakupie Leona z radiem Aura CD mam duże problemy z obsługą. Nawet instrukcja niezbyt mi pomogła:(
Nie jestem w stanie opanować wyszukiwania stacja radiowych, zapisywania ich na konkretnych przyciskach, itp:( Wcześniej w kilku modelach Audi wszystko było maksymalnie intuicyjne...
Więc w jaki sposób wyszukać manualnie stację? Po naciśnięciu strzałki radio wyszukuje mocne stacje, ale i tak nie wyszukuje wszystkich. Te na których mi zależy musiałbym wyszukać ręcznie, ale nie mogę tego zrobić. Jak zapisać później wyszukaną stację na konkretnym przycisku? I jeszcze przycisk RDS? Do czego dokładnie służy, oprócz na przykład przełączenia z CD na radio i czym się różni od przycisku FM/AM? Po naciśnięciu w jakiś sposób przełączają się stacje radiowe, ale też tego nie mogę rozgryźć...

Z góry dzięki za pomoc!!:)
woojt
Stella +
Stella +

Auto: ...

Postprzez adj » 11 kwietnia 2010, 17:48

Manualne strojenie stacji radiowych jest możliwe tylko w trybie FM/AM. Jeżeli wciśniesz i chwilę przytrzymasz przycisk DX/MAN, wówczas przez pewien czas uzyskasz dostęp do ręcznego ustawiania częstotliwości za pomocą przycisków TRACK+/> lub TRACK-/<. Wpisanie wybranej stacji do pamięci odbywa się przez wciśnięcie i przytrzymanie przycisku z numerem pamięci (1-6). W trybie tym nie jest obsługiwany jednak RDS. Sygnał RDS jest odczytywany po wciśnięciu przycisku RDS, tylko że wówczas tracimy możliwość ręcznego strojenia. A stacje zapisane do pamięci w trybie FM/AM są różne od tych wpisywanych w trybie RDS.

Może mało logiczne ale tak to wygląda.

PS.
Dodam jeszcze, że wciskając przycisk RDS przełączamy się między RDS I, II lub III, czyli w sumie w pamięć można wpisać 18 stacji.
adj
Stella +
Stella +

Auto: Seat leon

Postprzez woojt » 11 kwietnia 2010, 18:29

Czyli rozumiem, że w trybie RDS do pamięci mogę zapisać tylko te stacje, które radio automatycznie sobie znalazło (według najmocniejszego sygnału) w liczbie max 18-stu, a w trybie FM/AM, czyli w takim, w którym wpisuję sobie swoje manualnie wyszukane stacje, mogę zapisać ich tylko 6 (tyle ile przycisków?

Jeszcze jedno, nie sprawdzałem tego jeszcze od napisania poprzedniej odpowiedzi, ale wydaje mi się, że w trybie RDS nie mogłem zapisać wyszukanej stacji na przycisku 1-6 poprzez przytrzymanie... Dziwne, ale sprawdzę to później.
woojt
Stella +
Stella +

Auto: ...

Postprzez adj » 12 kwietnia 2010, 17:01

woojt napisał(a):Czyli rozumiem, że w trybie RDS do pamięci mogę zapisać tylko te stacje, które radio automatycznie sobie znalazło (według najmocniejszego sygnału) w liczbie max 18-stu, a w trybie FM/AM, czyli w takim, w którym wpisuję sobie swoje manualnie wyszukane stacje, mogę zapisać ich tylko 6 (tyle ile przycisków?

Dokładnie tak.
Jeszcze jedno, nie sprawdzałem tego jeszcze od napisania poprzedniej odpowiedzi, ale wydaje mi się, że w trybie RDS nie mogłem zapisać wyszukanej stacji na przycisku 1-6 poprzez przytrzymanie... Dziwne, ale sprawdzę to później.

Wciskasz przycisk 1-6 i trzymasz wciśnięty do piknięcia. Stacja musi się zapisać.
adj
Stella +
Stella +

Auto: Seat leon

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja