Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Kabelki z radyjka do głosników tylnych, którędy ?

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Kabelki z radyjka do głosników tylnych, którędy ?

Postprzez grabol » 9 czerwca 2010, 11:27

Od razu zaznaczę że szukałem na forum i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Mam nadzieje ze pomożecie.
Poszukuję schematu lub wyjaśnienia którędy prowadzić kable z radia do tylnych głośników w drzwiach. ( ostatnio zmieniłem brise na Sony xplode) i w związku z tym chciałbym podłączyć do niego również tylne głośniki a może i jakąs aktywną mała tubę ( niestety leona mam dopiero od 5 mieś i widzę że głośników w tylnych drzwiach i doprowadzonych kabelków nie ma)
Jeżeli ktoś może mi wyjaśnić dokładnie co i jak będę bardzo wdzięczne. z góry dzięki, pozdrówki
grabol
Sport
Sport

Auto: Leon 1

Reklama

Re: Kabelki z radyjka do głosników tylnych, którędy ?

Postprzez gajdar » 9 czerwca 2010, 11:56

kable do tylnych drzwi standardowo czyli progi przednie , słupki B do tylnych drzwi przez przepusty instalacyjne.Tuba (odradzam ,lepiej skrzynkę) zasilanie progami z jednej strony ,a sygnał i załączanie drugą lub środkiem,cudów nie ma :P
Zresztą wszystko już było na forum
Dla ułatwienia nakładka progu przy kierowcy złazi po zdjęciu plastiku klamki maski.Mocowana jest metalowymi klamrami - szarpiemy do góry.Podobnie z nakładką słupka B (dolna część).Wszędzie jest łatwy dostęp i robi się to szybko.Radzę zastosować dobry miękki przewód (nie ma co przesadzać ze średnicą)żeby poźniej nie było że popęka w drzwiach
gajdar
Sympatyk LeonClub

Auto: Altea & 929RR

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja