Witam wszystkich. W moim Seacie fabrycznie były 4 głośniki z przodu (instalacja do tyłu doprowadzona fabrycznie, otwory ori zaślepione folią z siwą gąbką). Jednak postanowiłem dołozyć sobie tył. Kupiłem oryginalne głosniki wiec z montażem nie było żadnych problemów, wystarczyło je wkręcić i wpiąć wtyczki. Po złożeniu wszystkiego do kupy okazało się, że tył gra znacznie ciszej niż przód a na dodatek głośniki niskotonowe grają jak tweetery

Sprawdziłem połącznia kabli i wszystko wygląda że jest ok, tak samo wtyczki za radiem ( JVC KD-R401). Dodam że balans itp jest ustawiony na 0, czyli równomiernie a mimo to tyłu praktycznie nie słychać....Czy ktoś spotkał się już może z podobnym problemem i ewentualnie może pomóc to ogarnąć?
Z góry serdecznie dziękuję za pomoc
[ Dodano: Pon 21 Cze, 2010 ]Czytając trochę w necie na podany temat przychodzi mi do głowy pewna opcja....mianowicie odwrotna polaryzacja głośników. Teoretycznie nie powinno mieć to miejsca, ale kto wie czy poprzedni właściciel czegoś nie modził chociażby przy kostce iso...W związku z tym mam prośbe-czy ktoś z forumowiczów mógłby wrzucuć fotkę kostki iso (wraz z kablami) przy radiu (tej brązowej) i ewentualnie kostek dochodzących do tylnych głośników aby dojść czy odpowiednie kolory kabli są w odpowiednich miejscach?
Dzięki za pomoc