Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Gdzie umieścić wzmacniacz??

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Gdzie umieścić wzmacniacz??

Postprzez bazik122 » 16 września 2012, 11:52

Witam!!
Postanowiłem dodać do Leona 2 wzmacniacz głośników, szukałem na różnych stronach internetowych i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie, każdy wzmacniacz był umieszczony w bagażniku. Proszę o podpowiedz gdzie lub w jaki miejscu mógłbym umieścić wzmacniacz żeby nie było go widać??

Wymiary wzmacniacza:
-33,2 x 4,9 x 23 cm
bazik122
Stella
Stella

Auto: Seat Leon II

Reklama

Re: Gdzie umieścić wzmacniacz??

Postprzez matys-90 » 22 września 2012, 18:14

No niestety Leon jest pod tym względem dość ograniczony. Pod tylną kanapą nie ma miejsca na wzmacniacz, pod fotelami też nie specjalnie, poza tym nawet gdyby próbować go tam wciskać ktoś może go uszkodzić nogami. Zostaje bagażnik.
Można chować wzmacniacz pod wykładzinę, można zabudować go w boku, można go umieścić na tyle oparcia tylnej kanapy. Opcji jest wiele, zależy od tego jak dalej będzie wyglądał system i na ile pracy i kosztów możesz sobie pozwolić.
podpis niezgodny z regulaminem - usunięty przez administrację
matys-90
Stella +
Stella +

Auto: Cupra R

Postprzez Lesoto » 22 września 2012, 18:42

matys-90 napisał(a):pod fotelami też nie specjalnie, poza tym nawet gdyby próbować go tam wciskać ktoś może go uszkodzić nogami

Uszkodzić nogami nie ma jak! Skąd ten pomysł?

Sama idea wzmaka pod fotelem jest świetna, bo nic nie widać i nie trzeba kłaść niewiadomo ile kabla. Problemem jest chłodzenie pieca (tam jest słaba wentylacja i może się przegrzewać) i utrudniony dostęp do "gałek" (z tym da się żyć, bo raz dobrze ustawione będzie grało wieki).

No i nie każdy wzmacniacz się nadaje gabarytowo... trzeba poszukać, ale wydaje mi się że warto. Sam mam tak to zrobione i jestem zadowolony...
podpis niezgodny z regulaminem / usunięto Admin
Lesoto
Ex LeonClub Team

Auto: Robur
Silnik: diesel inny

Postprzez Piteer » 22 września 2012, 20:23

ja bym przykręcił do plecków tylnej kanapy, przynajmniej tak miałem w poprzednim aucie i w Leo też tak planuję
Piteer
Signo
Signo

Auto: Seat Leon I

Postprzez bazik122 » 2 października 2012, 15:22

Widzę że zostaje mi tylko bagażnik :-)
Powiedzcie mi jeszcze, jak ten wzmacniacz dam pod wykładzinę( dywan) od strony pasażera w górnej części gdzie jest nadkole i łanie wyprofiluje pianka będzie się grzał i czy to dobry pomysł???
bazik122
Stella
Stella

Auto: Seat Leon II

Postprzez matys-90 » 6 października 2012, 00:14

Nikt Ci tego nie powie "ot tak". Zależy jaki wzmacniacz, jakiej mocy, pod jakim realnym obciążeniem będzie pracował w skutek czego jaką ilość ciepła odda. Myślę, że nie ma jednak co przesadzać. Ja mam dwa wzmacniacze (w sumie 1000W RMS) ukryte i obudowane i jakoś nie mam problemu z temperaturą a piece pracują dość intensywnie ;)
podpis niezgodny z regulaminem - usunięty przez administrację
matys-90
Stella +
Stella +

Auto: Cupra R

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja