Witam. Mam pewien problem odnośnie dźwięku. Jeszcze jakieś 2 miesiące temu jakość odtwarzanej muzyki w moim Leonie była genialna. Możliwe, że mam jakieś lepsze głośniki w samochodzie bo nawet w najnowszych seatach jakość dźwięku nie dorównywała mojemu sprzętowi. Co jakiś czas jednak wyskakiwał błąd "2000" w radiu. Po jakimś czasie ( najczęściej krótkim ) błąd już się nie pojawiał.
Ostatnio wymieniałem alternator w aucie i jakość dźwięku się pogorszyła. Już nie ma tych soczystych bassów, dźwięk też jest nieco inny. Wcześniej głośność ustawiona na poziom 15 była taka jak teraz ustawiona na poziom 20. Bassy by móc odczuć chociaż w porównywalnym stapniu muszę podkręcać prawie do maximum.
Dodam jeszcze, że jakiś czas temu radio było resetowane bowiem ten wyskakujący błąd nie ustępował. Teraz wszystko jest ok.
Wiecie co może być powodem pogorszenia jakości? Dodam, że utrata jakości nie jest aż taka wielka bo radio nadal gra świetnie, ale nie ma tego czegoś, a że mam skłonności melomana to trochę to przeszkadza.