Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
kowad napisał(a):Moje pytanie jest czy ten wzmacniacz dobrze zagra pod tym zestawem i czy jak zastosuje go również do suba (jako 3-kanałowy) to pociągnie?
Longi123 napisał(a):Witam
jaki kupić wzmacniacz do głośników HERTZ ESK 165
Czy zmieszczą się one w drzwi w Leonie I
wojtekk napisał(a):One maja 50 rms z tego co kojarze, wzmacniacz niejest potrzebny, wymien radio na cos lepszego
Lesoto napisał(a):wojtekk napisał(a):One maja 50 rms z tego co kojarze, wzmacniacz niejest potrzebny, wymien radio na cos lepszego
Od ilu watów RMS jest potrzebny wzmacniacz? Czy wymiana radia doda mocy na głośnikach?![]()
(hint - jakie by to radio dobre nie było to nie będzie miało więcej niż dwadzieściakilka W RMS)
wojtekk napisał(a):Lesoto napisał(a):wojtekk napisał(a):One maja 50 rms z tego co kojarze, wzmacniacz niejest potrzebny, wymien radio na cos lepszego
Od ilu watów RMS jest potrzebny wzmacniacz? Czy wymiana radia doda mocy na głośnikach?![]()
(hint - jakie by to radio dobre nie było to nie będzie miało więcej niż dwadzieściakilka W RMS)
Do 50-60 rms niema potrzeby stosowania wzmacniaczow, a wymiana radia jest konieczna bo lg w ca jest bardzo slabym sprzetem, pod wzgledem dzwieku i jakosci produktu. pozdro
wojtekk napisał(a):Do 50-60 rms niema potrzeby stosowania wzmacniaczow
krychol90 napisał(a):Mam jeszcze skrzynie basowa alpine 800W max a RHS 250 podlaczona do wzmaka Blaupunkta 350W. Skrzynia gra bardzo ładnie bas jest ok, natomiast głośniki po podkreceniu dżwieku trzeszczą.
Lesoto napisał(a):pietrek86, technikalia i kabelkologię zostawmy póki co... Koncept jest potrzebny.
IMHO jak jest w aucie bas pędzony dopałką, to żeby poziom dzwięku byl wyrównany trzeba i głośniki zasilić. Jak mają 60W RMS to wystarczy nie za mocny wzmak i powinno być w prządku
MrSiara napisał(a):tak sobie czytam i czytam co wy tu piszecie jak mozecie pisac ze glosnikowi ktory ma 60W RMS wystarczy 30W no prosze Was. Jesli cos ma 60W to powino byc zasilane taka moca a ja wam powiem wiecej wzmak powinien miec nawet wiecej zeby mozna bylo kontrolowac glosnik bez przesterow. Ja Ci powiem tak kupuj do nich wzmak ale tez moze byc tak ze glosniki niedomagaja. A inna sprawa kupisz wzmak to potem zawsze mozna lepsze glosniki podpiac
pietrek86 napisał(a):Co do skrzyni to już oddzielny temattam po prostu idzie sygnał i zasilanie od akumulatora co nie ma wpływu na głośniki w drzwiach
Co do tych głośników masz je w 4 drzwiach i jak to trzeszczenie się objawia u ciebie
pietrek86 napisał(a):MrSiara napisał(a):tak sobie czytam i czytam co wy tu piszecie jak mozecie pisac ze glosnikowi ktory ma 60W RMS wystarczy 30W no prosze Was. Jesli cos ma 60W to powino byc zasilane taka moca a ja wam powiem wiecej wzmak powinien miec nawet wiecej zeby mozna bylo kontrolowac glosnik bez przesterow. Ja Ci powiem tak kupuj do nich wzmak ale tez moze byc tak ze glosniki niedomagaja. A inna sprawa kupisz wzmak to potem zawsze mozna lepsze glosniki podpiac
Co do tych 30rms to jest minimum aby głośniki w miarę zagrały co do wzmacniacza jeżeli już montaż to inne przewody i wzmacniacz 60 - 80 rms na kanał
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości