Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Martwe radio - Aura kaseciak

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Martwe radio - Aura kaseciak

Postprzez zxc206 » 19 sierpnia 2013, 11:44

Witam,
Mam mały problem związany zapewne z elektroniką dlatego mam nadzieję, iż jesteście w stanie mi pomóc. Mianowicie chodzi o problem z radiem. Zaczęło się od tego, że tytułowe radio zaczęło wyświetlać migający napis PHONE, w ogóle włączyło się jedynie gdy włączony był silnik. Nie przyszło mi nic innego do głowy jak wymienić bezpiecznik i docisnąć wszystkie wtyczki. Po tym zabiegu radio ożyło, niestety cieszyłem się nim jedynie 2 godziny, po tym czasie zamilkło na wieki. Nic się już na nim nie wyświetla, w ogóle na nic nie reaguje ale zmieniarka uruchamia się. Przeprowadziłem diagnostykę samochodu i nie wykrywa radia. Wszystkie bezpieczniki w skrzynce bezpieczników sprawdzone. Radio podpiąłem do innego samochodu (Seat Toledo) i dalej było martwe. W miedzy czasie wyposażyłem swojego Leona w nowe radio marki Blaubunkt, radio chodziło jakiś czas i nagle zaczęło dziwnie trzeszczeć i buczeć z głośników. Chodzą jedynie 4 głośniki wysokotonowe (i to nie za dobrze) pozostałe 4 szerokopasmowe tylko dziwnie buczą. Może ktoś z użytkowników wie co mogło się stać, i gdzie szukać rozwiązania tego problemu. Bardzo proszę o radę.
zxc206
Stella +
Stella +

Auto: Leon

Reklama

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja