Witam.
W swoim leonie mam problem z radiem Aurą - dokładnie chodzi o brak muzyki w radiu (zarówno FM jak i tej puszczanej przez adapter z kasety).
Zmieniła mi się konfiguracja w radiu i teraz jak nacisnę NEXT\BACK (następny\poprzedni track/stacja) to cały czas wyświetla mi tylko trzy kanały:
1) MW (Medium Wave?)
2) jakieś radio FM, gdzie i tak jakość jest b. słaba
3) LW (Low Wave ?)
Właściwie muzyki nie ma, jest tylko taki szum jak z radia CB. Kilka dni temu było wszystko OK, więc podejrzewam, że zmieniłem niechcący jakieś ustawienia - więc zastanawiam się nad ich przywróceniem bądź ogólnie zresetowaniem do domyślnych.
W książce serwisowej było napisane, że przytrzymanie "FM/AM" do momentu aż na ekranie wyświetli się napis "FM" pomoże - i właściwie pomogło - znalazło jakąś stacje i normalnie słyszałem dźwięk/muzykę, ale gdy tylko puściłem palec z guzika to znowu wróciło do MW/LW.
Sprawdzałem czy przy adapterze jest podobnie: i niby muzyka pograła z telefonu (normalnie), ale za chwilę samo/automatycznie przerzuciło na MW/LW.
Wie ktoś jak do tego podejść? Radio Aura to ten kaseciak (nie CD), przykładowe zdjęcie znalezione w sieci: https://img4.sprzedajemy.pl/540x405_radio-seat-aura-leon-1079479.jpg