Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przez hanys » 13 lutego 2014, 08:03
Witam, jako że w mojej głowie narodził się dość dziwny pomysł postanowiłem zapytać kolegów-fachowców bo ponieważ w moim Leosiu jest ori Aura kaseta której nie chce zmieniać a chciałbym dołożyć 2 radio bo zalega mi w domu Sony na mp3 i z AUX i tu pytanie czy jest opcja aby pod jedna ori instalacje radiową były podłączone jednocześnie 2 radia które nie muszą pracować równocześnie (no chyba że jest taka opcja i nie będą sie zakłócać tzn że na Aura będzie działało radio a na Sony mp3 z płyty a decydował będę o tym czego chcę słuchać ściszając radio którego nie chcę) lub radia a raczej instalacje będą przełączane za pomocą jakiegoś przełącznika jeszcze bliżej nie obmyślonego. Tylko czy to w ogóle zabangla ze sobą?
-
hanys
- Stella

-
- Auto: Seat Leon
- Silnik: ASV 1.9
przez TimonFR » 13 lutego 2014, 09:44
Dwa radia jednocześnie nie będą działać, musiałbyś zrobić to na przekaźnikach np takich:
http://alejka.pl/przekaznik-sygnalowy-p ... c-5dc.html po jednym na każdy kanał.Aurę podłączyłbyś sobie w ten obwód który jest bez podania sygnału zwarty a Soniaka w obwód rozłączony i tak łączysz równolegle ze sobą styki cewki przekaźników i do jednego podajesz masę a do drugiego sygnał remote z radia Sony. Będzie to tak wyglądało że jak masz włączoną Aurę to masz dźwięk tylko z niej a jak włączysz Sony to automatycznie przełącza Ci się na dźwięk właśnie z Soniaka

-

TimonFR
- Stella +

-
- Auto: Leon 1M FR
przez hanys » 13 lutego 2014, 09:57
dzięki a jak rozdzielić sygnał antenowy na obydwa radia? jak już były by 2 to chciałbym żeby na obu była możliwość słuchania radia
-
hanys
- Stella

-
- Auto: Seat Leon
- Silnik: ASV 1.9
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja