Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Glosniki w Leonie II

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Glosniki w Leonie II

Postprzez Andre » 8 grudnia 2007, 14:58

Witam , czy ktos juz probowal wymienic glosniki wnowym leosiu??Bo to jest porazka straszna...jeszcze nie zagladalem co tam siedzi ale w mojeje poprzedniej 18 letniej vectrze gralo to duzo lepiej.Co polecacie jaki tam rozmiar siedzi?
Andre
Sport
Sport

Auto: leon II TDi FR+

Reklama

Re: Glosniki w Leonie II

Postprzez vr6 » 9 grudnia 2007, 08:14

Fabrycznie jest 20W popierdolka ;/ o rozmiarze 168mm

Ja mam DLS MS6A tylko brakuje jeszcze mi wygluszen ;]
vr6
Sport
Sport

Auto: LEON II EVO VII

Postprzez oczkolek » 9 grudnia 2007, 10:35

Andre napisał(a):??Bo to jest porazka straszna...jeszcze nie zagladalem co tam siedzi ale w mojeje poprzedniej 18 letniej vectrze gralo to duzo lepiej.Co polecacie jaki tam rozmiar siedzi?

To nie jest wina głośników lecz budowy drzwi i sposobu zamontowania głośników.

W starym Leonie była płyta blaszana założona także od środka. Na tej płycie były zamontowanie wszystkie mechanizmy drzwi poczynając od mechanizmu szyby, a końcżąc na głośniku. Była ona zamontowana w ten sposób, że tworzyła "szczelne zamknięte" pudło rezonansowe tak coś na wzór kolumny głośnikowej typu bass-refleks (m.in stare dobre Altusy tak miały).
Taki spsób montazu powodował b. dobry (jak na system fabryczny oczywiście) dźwięk.
W nowym Leonie niestety nie ma takiej blachy, co tworzyłaby takie pudło rezonansowe i dźwięk jaki jest to słychać.
Tak więc obawiam się ze wymiana głośników co prawda może polepszyć jakość dźwięku, ale może to być za mało aby uzyskać zadowalający efekt. Trzeba jeszcze pokombinowac coś z wygłuszeniem drzwi.
Pozdrawiam
Oczkol

Leon, Seat Leon

MASZ PROBLEMY Z WENTYLATORAMI CHŁODNICY/KLIMY (I BIEG) -> PISZ DO MNIE NA PW
oczkolek
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Region: mazowieckie
Auto: Seat Leon
Silnik: CJSA 1.8

Postprzez integrator » 9 grudnia 2007, 14:25

Również jestem niezadowolony z audio i zgadzam się w 100% z oczkolkiem, żę najwięcej wini obudowa głośników, bo one same w sobie aż tak tragiczne nie są. U mnie największym problemem jest, że przy basie ustawionym na 5/7 i głośności 14/30 ( co przy tych nastawach basu już jest całkiem głośno i jakimś mocnym drum'n'bass'owym kawałku całe drzwi wpadają w rezonans i wydobywa się irytujące pierdzenie. Jest to wina spasowania ( plastików oraz tej części tapicerki na drzwiach ).

Moje pytanie dotyczy tego co sam mogę zrobić, żeby choć trochę wyeliminować te pierdzenie plastików. Słyszałem, że niektórzy smarują łączenia środkami do mycia "kokpitu". Czy ktoś miał podobny problem i uporał się z nim?

P.S. To pierdzenie występuję także w innych miejscach auta m.in. okolice deski rozdzielczej - ehh te cudowne łódzkie równe drogi.

pozdrawiam integrator
integrator
Signo
Signo

Auto: Leon II

Postprzez Andre » 11 grudnia 2007, 06:02

vr6 napisał(a):Fabrycznie jest 20W popierdolka ;/ o rozmiarze 168mm

Ja mam DLS MS6A tylko brakuje jeszcze mi wygluszen ;]

i jest poprawa? chodzi mi o niski ton przynajmniej czy jest taki jakis bardziej normalny a nie jakby bylo go slychac z zaswiatow...
Andre
Sport
Sport

Postprzez foix » 12 grudnia 2007, 02:59

U mnie ladnie gra i drzwi nie trzeszcza ... ;]
foix
Sport
Sport

Auto: 1P

Postprzez saf » 12 grudnia 2007, 10:26

Ja nie mam problemów z trzeszczącymi drzwiami chociaż basy lubię podkręcać (5 lub 6 / 7).
Największą kichą jest seryjne radio. Dlatego ja podłączam zewnętrzny odtwarzacz przez AUX IN (Creative Muvo, wkrótce IPod) - jakość dźwięku i możliwość zabawy Equalizerem nie do porównania w stosunku do radia seryjnego.
Orientuje się ktoś, czy w Cuprze 2 siedzą te same głośniki co w seryjnym? Znajomy jak zobaczył stwierdził, że są inne, ale...
Pzdr,
Maciek (Saf)
saf
Signo
Signo

Auto: Leon 2 Cupra+

Postprzez foix » 12 grudnia 2007, 11:20

saf napisał(a):Ja nie mam problemów z trzeszczącymi drzwiami chociaż basy lubię podkręcać (5 lub 6 / 7).
Największą kichą jest seryjne radio. Dlatego ja podłączam zewnętrzny odtwarzacz przez AUX IN (Creative Muvo, wkrótce IPod) - jakość dźwięku i możliwość zabawy Equalizerem nie do porównania w stosunku do radia seryjnego.
Orientuje się ktoś, czy w Cuprze 2 siedzą te same głośniki co w seryjnym? Znajomy jak zobaczył stwierdził, że są inne, ale...

No to juz zalezy jakie sobie i ile sobie wezmiesz, ja jak narazie nie narzekam, mam 8 i jakos jest fajna ;]
foix
Sport
Sport

Postprzez saf » 12 grudnia 2007, 11:39

Też mam 8. Szkoda, że nie oferują zestawów Bose (jak np. w S3).

W sumie cały czas się zastanawiam czy nie zrobić w aucie car audio. Po poznaniu jeździ democar Focala (więcej http://www.audiocar.pl/extras/galeria/l ... l/leon.htm ) - może kiedyś będę miał okazję posłuchać jak gra.
Pzdr,
Maciek (Saf)
saf
Signo
Signo

Postprzez BoRaS » 14 grudnia 2007, 11:56

Z wygłuszeniem drzwi moze byc klopot ze wzgledu na sposob montazu mechanizmu podnoszenia szyb.
LEON BKD (TDI) Cywil
∑~140KM
BoRaS
Sport
Sport

Region: śląskie
Auto: Seat Exeo ST 211KM
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez leonik88 » 25 grudnia 2007, 11:50

nie ma zadnego klopotu z wygluszeniem drzwi.firma PIRANIA w świdnicy zrobila to idealnie.mam wygluszone wszystkie drzwi i bagaznik noi oczywiscie zmieniony sprzet w aucie.jedynie radio pozostalo seryjne.pozdrawiam SRT

[ Dodano: Wto 25 Gru, 2007 ]
jak chcecie to wysle wieczorem chetnym zdjecia na maila jak to u mnie wyglada
jak kraść to miliony,jak kochać to tylko leony:D
leonik88
Stella
Stella

Auto: Seat Leon II

Postprzez bajus » 25 grudnia 2007, 20:22

leonik88 napisał(a):jak chcecie to wysle wieczorem chetnym zdjecia na maila jak to u mnie wyglada

z checia zekrne. mozesz mi podeslac na @ (poszedl na PW) :)

aktualnie mysle nad primo wpieciem ipod'a, secundo zmiana naglosnienia, byc moze delikatna zabudowa w podlodze bagaznika i pytanie, lekkie pytanie OT:

czy radio da rade podpiac je pod wzmacniacz bez WIELKICH przerobek, czy raczej to rzezba? ;)
1P BXE+: 141.5 kuni, 325 niuti plus bezwstydnie okopcona dwururka z tyłu
bajus
Sport
Sport

Silnik: BXE 1.9

Postprzez leonik88 » 26 grudnia 2007, 11:52

nie trzeba nic przerabiac wystarczy kupic odpowiednia kostke wpiac w radio i gotowe.dowiem sie skad brat ja zamowil i dam wam znac.zdjecia wysle wieczorkiem bo zaraz wychodze na caly dzien.zmiana naglosnienia to bardzo dobry pomysl ale bez wygluszenia nie bedziesz mial pożądanego efektu.jesli chce ktos uszlyszesz jak graja glosniki jbl z seri gti to zapraszam
leonik88
Stella
Stella

Postprzez saf » 26 grudnia 2007, 14:07

bajus napisał(a):aktualnie mysle nad primo wpieciem ipod'a

Od wczoraj korzystam z IPoda wpiętego przez AUX. Wreszcie jakoś to gra. :)
Myślisz nad wpięciem aux/usb/dedyk ipod?

Te JBL GTI to duży koszt z wygłuszeniem? leonik88 mógłbyś mi podesłać na PW informacje na ten temat? Z góry dzięki.
Pzdr,
Maciek (Saf)
saf
Signo
Signo

Postprzez bajus » 27 grudnia 2007, 12:59

saf napisał(a):Od wczoraj korzystam z IPoda wpiętego przez AUX. Wreszcie jakoś to gra. :)
Myślisz nad wpięciem aux/usb/dedyk ipod?

tak, bo podpiecie pod AUX ipod'a mi kompletnie nie pasuje.. moze przez to, ze przyzwyczailem sie w poprzednim samochodzie do obslugi ipod'a z radia (alpine + kabelek, bomba!)

tutaj najchetniej powalczylbym 'oryginalnie'. musze podjechac do ASO i pogadac czy jest mozliwosc zalatwienia tego jako doposazenie, nawet kosztem AUX bo i tak z niego nie korzystam. no i jaka cene by zaspiewali :)

jesli w ta strone nie pojdzie to myslalem o spoosbie a'la Harman Kardon - Drive & Play (http://allegro.pl/item284198918_harman_ ... ancja.html). z tym, ze tu dochodzi problem plataniny kabli, ale za to wyswietlacz jest oddzielny i zawsze jest to wyjscie awaryjne, a koszt nie jest zabojczy :)
bajus
Sport
Sport

Postprzez taktiken » 27 grudnia 2007, 13:22

leonik88, możesz wrzucić zdjęcia z wygłuszenia + koszt ogolnie do topicu? problem ze zlaczem do iPod moze byc ze jest ono pod fotelem kierowcy (!!!) a nie w miescu na AUX. i faktycznie sluchanie iPod przez aux (sterowanie z reki) jest - IMHO - bez sensu...
http://www.ecuproject.pl
taktiken
Sympatyk LeonClub

Auto: Najlepsze

Postprzez bajus » 27 grudnia 2007, 15:19

taktiken napisał(a):problem ze zlaczem do iPod moze byc ze jest ono pod fotelem kierowcy (!!!) a nie w miescu na AUX

a nie pod miejscem pasazera? chyba, ze to jest tak pokreocne jak schowek pod siedzieniem, ktory caly czas (przed kupnem) wg mnie mial byc pod siedzeniem pasazera, a okazalo sie, ze jest pod kierowcy :)

wracajac do instalacji, jesli jest ona jakos przygotowana lub jest 'miejsce' pod nia - tym lepiej, zawsze jak ipod bylby schowany tam byloby dobrze, bo nie lezalby na wierzchu (w 307 mialem ipoda w szufladzie pod siedzeniem i tam kabel doprowadzilem) i nie kusil A.C.W. ;/

swoja droga AUX to w tak beznadziejnym miejscu jest, ze kazde inne byloby chyba dobre
bajus
Sport
Sport

Postprzez leonik88 » 27 grudnia 2007, 23:23

za komplet glosnikow ze zwrotnicami placilem 930zl.za wygluszenie wszystkich drzwi plus bagaznik wyszlo ok 650zl.co do zdjec narazie nie mam czasu zeby wrzucic ale na weekend powinno byc ok.ja mam w leoniku 2 komplety glosnikow jbl gi plus w polce glosniki 20cm jbl gto.do tego 2wzmacniacze konsensator i oczywiscie skrzynia basowa.jest miodzio.na zdjeciach zobaczycie
leonik88
Stella
Stella

Postprzez zaniuch » 28 grudnia 2007, 10:41

witam, ja u siebie w leonku mam wygłuszone drzwi matami APP i zmieniony system przednich głośników na Focal K2Power do tego wzmacniacz Steg'a i niewielką skrzynkę (25cm średnica). Wszystko ładnie pięknie tylko niestety seryjne radio to wielka kupa, nie pozawala temu ładnie zagrać, trzeba je wymienić.
Seat Leon 2,0 TDI
zaniuch
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon TDI
Silnik: BKD 2.0

Postprzez foix » 28 grudnia 2007, 11:25

A kolega leonik88 pisał wyżej, że u niego ładnie gra, to jak to jest ...
Obrazek
foix
Sport
Sport

Postprzez Nexus6 » 28 grudnia 2007, 11:30

foix napisał(a):A kolega leonik88 pisał wyżej, że u niego ładnie gra, to jak to jest ...

przy założeniu że ma "łupać" to fabryczne źródło jest wystarczające,
jeżeli ma "grać" to jest już mocno nie wystarczające ...
Nexus 6
Nexus6
Signo
Signo

Auto: Skoda Octavia2RSTDI

Postprzez leonik88 » 28 grudnia 2007, 14:25

zaniuch mylisz sie.moim zdaniem focal a jbl gti to duza roznica.foix jesli chcesz posluchac jak to gra to zapraszam.widzisz mnie czesto na miescie.mam na szybie naklejke streetracing team swidnica a z tylu naklejke tunit.seryjne radio w zupelnosci wystarczy,wystarczy umiec wyregulowac wzmacniacz i ustawic odpowiednio radio.wrzuce foty to sobie obejrzycie co i jak.aha zaniuch jesli mozesz to powiedz mi w ktorym miejscu masz wmontowane tweetery.bo jesli masz w seryjnych miejscach to sie nie dziwie ze cie dzwiek nie zadowala.ja mam wmontowane w slupki na wysokosci uszu tak jak to powinno byc zrobione i jest super.pozdrawiam
leonik88
Stella
Stella

Postprzez foix » 28 grudnia 2007, 14:34

leonik88
No no wiem ktory to Ty :-]
A co do radia, to bardzo chetnie zobacze co tam masz ;D
Pewnie i tak sie spotkamy na miescie.

Pzdr ;]
Obrazek
foix
Sport
Sport

Postprzez zaniuch » 28 grudnia 2007, 16:02

leonik88 napisał(a):zaniuch mylisz sie.moim zdaniem focal a jbl gti to duza roznica.

tzn??
leonik88 napisał(a):seryjne radio w zupelnosci wystarczy,wystarczy umiec wyregulowac wzmacniacz i ustawic odpowiednio radio.

to jesteśmy trochę innego zdania
tweetery mam w fabrycznym miejscu, nie chciałem ingerować w tapicerkę
Seat Leon 2,0 TDI
zaniuch
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon TDI
Silnik: BKD 2.0

Postprzez bajus » 29 grudnia 2007, 13:56

lekki OT nawiazujac do tematu iPOD'a w aucie, znalazlem cos takiego:
http://www.navisys.pl/sklep/product_inf ... cts_id=536

wyglada ciekawie, funkcje ktore zapewnia tez, ale ta cena... ehhhhh,
wierze, ze ASO da rade i bedzie mozliwosc zrobienia wszystkiego made by seat ;)
bajus
Sport
Sport

Postprzez mrfac » 14 maja 2008, 12:39

bajus napisał(a):wierze, ze ASO da rade i bedzie mozliwosc zrobienia wszystkiego made by seat ;)

I udalo sie to zalatwic w Seacie - pytam bo dokladnie taki sam mam problem ;)

Jak na moj gust slabo gra fabryczna instalacja i cos chetnie bym z nia zrobil ...

Samochod niestety na gwarancji wiec pole manewru male ...
mrfac
Stella
Stella

Auto: Leon FR

Postprzez Seba » 27 czerwca 2008, 22:12

A czy gwarancja ma wpływ np na wymianę radia na porządne? :nauka: Od takiego zabiegu chyba się jej nie traci? ;/ Głośników może i tak ale tez wątpię przecież to jest tylko wypięcie kostki i odkręcenia 4 śrubek, no chyba ze ktoś chce to zrobić naprawdę pro i wymieni cale okablowanie ale uwierzcie mi sama jednostka centralna wiele daje i wszystko zaczyna grac nawet na seryjnych głośnikach jest znacząca poprawa i różniąca zresztą jakąkolwiek zabawę z CA zaczyna się od tego. :x A wracając do głośników piszecie ze macie włożone 165? ja mam 140 ;/...
Seba
TopSport
TopSport

Auto: seria

Postprzez X tomicher X » 28 czerwca 2008, 11:30

jak czytam te niektóre posty tutaj to włos sie jeży na głowie...

radio TO PODSTAWA każdego syetemu CA i nikt nie powie że seryjne w zupełności wystarcza...

jeżeli ktoś posiada jbl`e, xplody albo inne wynalazki twierdzi że super grają to w sumie mi go szkoda bo za podobne pieniądze mógł kupić sprzęt który przewyższał by te wynalazki o klase lub dwie.

wkładanie dobrych głośników jak dego czy dls w miejce niewygłuszonych drzwi to troche profanacja.

zanim ktoś zabiera się po uprageowanie swojego systemu CA polecam najpierw poczytac fora, które są temu przeznaczone. luzie tam z pewnością doradzą ci sprzęt najlepszy w twoim przedziale cenowym bedacy zarazem najlepszy z mozliwych. Dużo ludzi kupuje coś i rozcarowuje się bo jednak nie gra to tak jakby się od tego wymagało. Lepiej się uczyć na błędach innych niż swoich : )

pozdro
X tomicher X
Signo
Signo

Auto: leon
Silnik: ARL 1.9

Postprzez Andre » 28 czerwca 2008, 15:59

Sebalenk napisał(a):A czy gwarancja ma wpływ np na wymianę radia na porządne? :nauka: Od takiego zabiegu chyba się jej nie traci? ;/ Głośników może i tak ale tez wątpię przecież to jest tylko wypięcie kostki i odkręcenia 4 śrubek, no chyba ze ktoś chce to zrobić naprawdę pro i wymieni cale okablowanie ale uwierzcie mi sama jednostka centralna wiele daje i wszystko zaczyna grac nawet na seryjnych głośnikach jest znacząca poprawa i różniąca zresztą jakąkolwiek zabawę z CA zaczyna się od tego. :x A wracając do głośników piszecie ze macie włożone 165? ja mam 140 ;/...

zajrzyj tu

viewtopic.php?t=11675

u mnie tez sa mniejsze
leon 2 FR TDi + 200KM/405NM
Andre
Sport
Sport

Postprzez Seba » 28 czerwca 2008, 17:40

no ja dokladnie wiem ze sa mniejsze wiec jakim cudem ktos ma 165?? i nie wiem czy z dystansami nie bedzie czasem problemu ;/w srode robie audio wiec sie wszystko okaze sprzecik juz czeka na zalozenie wymagany tylko czas... ;D
Seba
TopSport
TopSport

Postprzez vr6 » 28 czerwca 2008, 20:29

Moje CA juz gotowe :P

A wracajac do rozmiarow to moje DLSy MS6A maja takie rozmiary:
Woofer size 16,5 cm (6,5")
Mounting hole 140 mm (5,5")
i pasuja w oryginalne miejsca
vr6
Sport
Sport

Auto: LEON II EVO VII

Postprzez Seba » 28 czerwca 2008, 21:43

Ehhh ja juz sie doczekac nie moge :D
vr6, zakladales dystanse?
Seba
TopSport
TopSport

Postprzez AdamTower » 21 grudnia 2008, 13:56

Troche odkopie temat...

Przymierzam się do zakupu glośników do 1P HERTZ ESK 165, potrzebne będą dystanse, ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiednich....ktoś wymieniał glośniki, ma sprawdzone jakie dystanse trzeba kupic ?
AdamTower
Sympatyk LeonClub

Auto: AUDI A5 2.0TFSI+

Postprzez noktoto » 21 grudnia 2008, 14:40

AdamTower, przejrzyj to:

http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?t=123171

Dystanse wymienione w tym wątku są dostępne na eBayu, na Allegro też coś takiego widziałem.
noktoto
Cupra
Cupra

Auto: GTI Performance

Postprzez AdamTower » 21 grudnia 2008, 14:51

noktoto, dzięki, właśnie trafiłem na to samo...ale troche nie widzi mi się skrobanie plastiku, najlepiej byłoby dorwać jakieś z MDF, ale jak nie znajdę nic to będzie trzeba zrobić tak jak w linku
AdamTower
Sympatyk LeonClub

Postprzez Arci9 » 21 grudnia 2008, 17:05

AdamTower, zobacz jeszcze na te:
http://www.powe.com.pl/product_info.php ... cts_id/277
nie pisze że są do Leona, ale analogicznie powinny pasować.

Jednak z mdfu to z mdfu, innych (oprócz stalowych ;) ) to nie polecam bo mija się to z celem :)
były Leonowiec ;-)
powrót do korzeni
Arci9
Sport
Sport

Auto: SuperB Kombi

Postprzez Seba » 21 grudnia 2008, 18:09

AdamTower, wiem ze u nas w poznaniu w firmie której zakładałem część mojego CA maja dystanse z MDFu do naszych Leosiów firma ta to AudioComplex może warto do nich przedzwonić?
Seba
TopSport
TopSport

Postprzez AdamTower » 27 grudnia 2008, 13:40

Arci9 napisał(a):AdamTower, zobacz jeszcze na te:
http://www.powe.com.pl/pr...products_id/277
nie pisze że są do Leona, ale analogicznie powinny pasować.

Jednak z mdfu to z mdfu, innych (oprócz stalowych ) to nie polecam bo mija się to z celem

te nie pasują.

Muszą być takie http://www.allegro.pl/item512809638_dys ... oclaw.html
AdamTower
Sympatyk LeonClub

Postprzez Arci9 » 27 grudnia 2008, 20:31

AdamTower napisał(a):Muszą być takie http://www.allegro.pl/ite...ax_wroclaw.html

Czyli takie jak do 1M?
No to już masz :)
były Leonowiec ;-)
powrót do korzeni
Arci9
Sport
Sport

Postprzez AdamTower » 8 stycznia 2009, 09:47

Ponieważ dotarły do mnie dystanse z MDF podzielę się info jaki musi być rozmiar do 1P

Dystans do zamontowania głośnikow 165mm musi mieć średnice zewnętrzną 171 mm - i nie może być więcej bo inaczej nie wejdzie. Dostępne na rynku dystanse MDF mają najczęściej średnicę 176mm i więcej, dlatego trzeba albo robić na zamówienie dystans, albo zakupić standard 176 i dać do wyfrezowania na tokarce do rozmiaru 171. Ja tak zrobiłem i jest oki.
Co do wysokości do zamontowania większości głośników 165 warto zastosować dystans podwyższony czyli 36mm.
Zdjęcie przed wyfrezowaniem
Obrazek
AdamTower
Sympatyk LeonClub

Postprzez Seba » 19 października 2009, 22:36

AdamTower, trochę już mineto nim coś było poruszane w tym wątku ale na dniach zabieram się za wymianę seryjnych głośników sprzęt już do mnie jedzie.
pytania jednak mam do tych którzy grzebali w CA w 1P i mają o tym pojęcie.
1. Którędy poprowadzić zasilanie do wzmaka do kufra tzn gdzie jest jakiś otwór w ścianie grodziowej i którędy puścić kabel w progu prawy/lewy, czy może inna drogą.
2. Jak ma się spraw okablowania do głośników w drzwi, trzeba wszystko robić od początku (nowe głośniki ze zwrotnicą) czy można to jakoś obejść.
Każde dodatkowe rady i uwagi mile widziane. :kreci:
Seba
TopSport
TopSport

Postprzez fido70 » 20 listopada 2009, 20:30

Ma ktoś namiar na źródło dystansów? Do leona I - pełno, do 1P - jak na lekarstwo...
--------------
Pozdrawiam
fido70
Stella +
Stella +

Auto: Leon II (1P)

Postprzez Arci9 » 20 listopada 2009, 20:49

poszukaj na tej stronie i nawet to chyba te pasują do Leona ...

były Leonowiec ;-)
powrót do korzeni
Arci9
Sport
Sport

Postprzez Seba » 20 listopada 2009, 22:01

Arci9 napisał(a):poszukaj na tej stronie i nawet to chyba te pasują do Leona ...

Te nie pasują, zamawiasz do golfa podwyższone ok 37mm i dajesz do obróbki pierwszemu lepszemu tokarzowi aby zmniejszył do średnicy zewnętrznej 170mm, konserwujesz paroma warstwami lakieru i wsio, z tego co wiem innej drogi nie ma...
Seba
TopSport
TopSport

Postprzez hubi2000 » 30 marca 2014, 21:11

jak sie dostać do górnych głośników w leonie 1p trzeba demontować tapicerkę ?
hubi2000
Signo
Signo

Auto: Leon Cupra
Silnik: BWJ 2.0

Postprzez Kaczmar » 11 maja 2014, 18:19

Potrzebuje jakiegoś małego subika myśle o tym rockfordzie: http://allegro.pl/rockford-fosgate-prim ... 94746.html będzie grał pod wzmakiem 250 W RMS. Jest coś ciekawszego w tych rozmiarach i cenie?
Kaczmar
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1P 08r
Silnik: BLS 1.9

Postprzez MrSiara » 11 maja 2014, 21:40

calkiem przyzwoity subik jak za ta cene i spokojnie mu 250 W RMS wystarczy
MrSiara
TopSport
TopSport

Auto: Leon