Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Jak wyciagnać radio.

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Jak wyciagnać radio.

Postprzez SaimoN » 29 lipca 2014, 20:21

Witam. Wiem ze duzo bylo tematow o wyciaganiu fabrycznego radia itp. sam wyciaglem w ibizie 6L i poszlo bez problemow. Posiadam radio z nawigacja 2din chcialbym je wyciagnac i wstawic inne tylko problem w tym ze sie nie da. Robilem to na blaszki wyrzeźbione tak jak klucze do wyciagania 3 zaczepy puscily a 4 trzyma jakby przyklejony ( prawy dolny róg) wiem ze w kazdym rogu sa tam zatrzaski ktore trzymaja radio ale po odchyleniu tego rogu ( prawy dolny ) niestety tej blaszki nie widac tak jakby bylo cos grzebane wczesniej i urwane. Da sie jakos od tyłu dostac do tego radia ? Albo macie pomysly jak je wyciagnac ?
SaimoN
Stella
Stella

Auto: Leon 1M
Silnik: ARL 1.9

Reklama

Re: Jak wyciagnać radio.

Postprzez piotrassenior » 29 lipca 2014, 20:26

Od tyłu nie da rady się dostać. Musisz pokombinować od przodu ale żeby nie popsuć panelu. Ja to zawsze wyciągałem na pilnik od paznokci bądź później na blaszki od radia SONY i po lekkich/cięższych trudnościach jakoś się udawało :) kombinowałeś na wszelkie sposoby i nie rusza się ten prawy dół? może faktycznie coś wcześniej było grzebane i dupa....
Obrazek

Obrazek
piotrassenior
Cupra
Cupra

Region: wielkopolskie
Auto: VW Golf
Silnik: benzyna inny

Re: Jak wyciagnać radio.

Postprzez SaimoN » 30 lipca 2014, 19:58

Wszystkiego probowalem ;] Nawet chcialem cala konsole przednia sciagnac , poodkrecalem srubki itp. ale konsoli sie nie sciagnie dopoki radio jest na swoim miejscu... Juz nie mam pomyslu co to może blokowac to radio...

-- 30 lipca 2014, 20:58 --

Ok sprawa ogarnieta ;] Powód blokowania sie radia byl taki iż ktoś wczesniej tam ladnie wkladał raczki i jeden z zadtrzaskow sie zachaczyl o obudowe ktora trzyma cale radio , ale po zdjeciu schowka jest maly otworek ktorym mozna ogiać zatrzask i wszyslo ;]

Można zamknąć ;]
SaimoN
Stella
Stella

Auto: Leon 1M
Silnik: ARL 1.9

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja