Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Aura kaseciak + sterownia zmieniarką [problem]

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Aura kaseciak + sterownia zmieniarką [problem]

Postprzez SToRM » 29 sierpnia 2014, 18:56

Panowie, potrzebuje aby ktoś mi sprawdził jaki komunikat wyświetla się na Aura kasetowym w przypadku nie podłączonej zmieniarki.

Otóż mam zmieniarkę mp3 Yatour'a która działa ze mną już kilka dobrych lat (w różnych samochodach), lecz nagle odmówiła współpracy. Mam jednak podejrzenia, że być może to sama Aura stwarza jakieś problemy, bo niezależnie czy zmieniarka jest podłączona czy nie, wyświetla dosłownie na chwilkę "Changer" po kliknięciu w klawisz CD i wraca do radia FM. Jak dobrze kojarzę, powinno w przypadku nie podłączonego sprzętu wyświetlić błąd "No Changer". Niestety nie mam jak zweryfikować z innym radiem co się spsuło. Zmieniarka czy Aura. Tak więc będę wdzięczny za sprawdzenie u Was. Ewentualnie ma ktoś może na Śląsku wolną Aurę to testów pożyczyć na chwilkę?
SToRM
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1M TDI+ Sport
Silnik: ASV 1.9

Reklama

Re: Aura kaseciak + sterownia zmieniarką [problem]

Postprzez Gaba87 » 18 września 2014, 21:33

Witam. U mnie jest tak samo. Wyświetla Changer na chwilę i wraca na radio. Tak więc chyba tak ma być :roll:

Jestem właśnie zainteresowany kupnem zmieniarki. Czy posiadasz taką jak ta : http://allegro.pl/zmieniarka-mp3-usb-sd ... 02588.html ?
Gaba87
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1M1
Silnik: ARY 1.8

Re: Aura kaseciak + sterownia zmieniarką [problem]

Postprzez SToRM » 22 września 2014, 08:37

Posiadam dokładnie taką zmieniarkę.
Problem rozwiązany - uszkodzona wiązka między zmieniarką a radiem (złamany kabel) Kupiona nowa wiązka, zmieniona i działa wszystko OK.
SToRM
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1M TDI+ Sport
Silnik: ASV 1.9

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja