Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Słaba jakość dzwięku z mikrofonu bluetooth.

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Słaba jakość dzwięku z mikrofonu bluetooth.

Postprzez kvmalines » 26 grudnia 2014, 15:05

Witam.
Posiadam Seata Leona 1.9TDi z 2006r. Moj problem polega na tym, ze po podlaczeniu telefonu przez bluetooth prawie nic nie slychac kiedy cos mowie, czyli dzwiek z mikrofonu jest bardzo niewyrazny. Kiedy auto jest na postoju, jakosc dzwieku jest o wiele lepsza, natomiast podczas jazdy jest masakra. Ja slysze elegancko i wyraznie dzwoniacego, niestety nikt mnie nie slyszy wyraznie, buczenie (praca silnika i ogolnie halas podczas jazdy zakloca wszystko). Masakra, bo wtedy uzywanie zestawu bluetooth mija sie z celem, bo wole juz rozmawiac przez komorke i przelaczyc na speaker, polozyc komorke na kolana, i nawet wtedy lepiej mnie slychac.
Czy ktos z Was ma podobny problem? Czy jest jakies rozwiazanie? Zastanawialem sie nad nowym mikrofonem, ale nie mam gwarancji, ze to pomoze.

Mam jeszcze drugie pytanie. Zalamany jakoscia dzwieku z mojego mikrofonu bluetooth w aucie, zakupilem sluchawke bluetooth. Czy moge jednoczesnie uzywac sluchawki i zestawu glosnomowiacego w aucie? Chodzi mi o to, zeby uzywac mikrofonu ze sluchawki, a slyszec dzwiek rozmowcy w glosnikach? Na razie nie umiem tego polaczyc, bo tel laczy sie albo z autem, albo ze sluchawka.
Pozdrawiam
kvmalines
Stella
Stella

Auto: SEAT LEON 1.9TDI 06

Reklama

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja