Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Adapter nie działa.

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Adapter nie działa.

Postprzez Karus » 22 września 2009, 21:55

Witam kupiłem adapter imitujący zmieniarkę CD taki jak na poniższej aukcji:

http://allegro.pl/item742285798_line_in ... d_mfd.html

Problem jest taki ze po zainstalowaniu nie działa... Moje radio jest marki Brisa to prawie to samo co Aura. Wtyczka pasuje idealnie w piny. Gdzie jest w tych radiach przełącznik do zmieniarki?? Gdzie jest jakiekolwiek menu?? Wiem ze do Aury jak i do Brisy idą zmieniarki więc gdzie sie nimi steruje?? nie wiem jak to ustrojstwo skonfigurować. Moze ktos to konfigurował juz?
pozdro
Karus
Stella
Stella

Auto: 206

Reklama

Re: Adapter nie działa.

Postprzez megabc » 22 września 2009, 22:10

Wpinasz kostkę do gniazda zmieniarki, wolny przewód z puszki łączysz z masą i tyle.
W radiu powinieneś mieć przycisk CD. Wciskasz i masz włączone wejście ze zmieniarki, tu z emulatora. Powinna być widoczna płyta pierwsza oraz pierwsza ścieżka (utwór) - CD1 TR1 na wyświetlaczu radia.
Sterowania jako takiego nie ma przy emulatorze. Sterujesz źródłem sygnału (mp3, telefon...). Radio odtwarza ciągle tą pierwszą widoczną ścieżkę...
Na drogach jest mnóstwo nierozważnych kierowców. Jeżdżą wariaci na złamanie karku, aż ciężko ich wyprzedzić.
megabc
Sport
Sport

Auto: Leon 1M
Silnik: ASV 1.9

Postprzez Karus » 23 września 2009, 07:09

megabc napisał(a):Wpinasz kostkę do gniazda zmieniarki, wolny przewód z puszki łączysz z masą i tyle.
W radiu powinieneś mieć przycisk CD. Wciskasz i masz włączone wejście ze zmieniarki, tu z emulatora. Powinna być widoczna płyta pierwsza oraz pierwsza ścieżka (utwór) - CD1 TR1 na wyświetlaczu radia.
Sterowania jako takiego nie ma przy emulatorze. Sterujesz źródłem sygnału (mp3, telefon...). Radio odtwarza ciągle tą pierwszą widoczną ścieżkę...

nie ma u mnie na radiu przycisku CD, jest tylko Tape
Karus
Stella
Stella

Postprzez megabc » 23 września 2009, 09:21

hmmm... to będzie lipa. Powinno być Tape/CD, cos takiego: http://img54.imageshack.us/i/img0568py9.jpg/ Ty masz pewnie takie: http://a.swistak.pl/000/090/90332_1024.jpg

Poszukaj jeszcze na necie, szczególnie na elektroda.pl, ale wydaje mi się, że jak nie masz na panelu małego napisu "CD Changer Control", to pewnie Twój model nie obsługuje zmieniarki.
Na drogach jest mnóstwo nierozważnych kierowców. Jeżdżą wariaci na złamanie karku, aż ciężko ich wyprzedzić.
megabc
Sport
Sport

Auto: Leon 1M

Postprzez Karus » 23 września 2009, 11:02

megabc napisał(a):hmmm... to będzie lipa. Powinno być Tape/CD, cos takiego: http://img54.imageshack.us/i/img0568py9.jpg/ Ty masz pewnie takie: http://a.swistak.pl/000/090/90332_1024.jpg

Poszukaj jeszcze na necie, szczególnie na elektroda.pl, ale wydaje mi się, że jak nie masz na panelu małego napisu "CD Changer Control", to pewnie Twój model nie obsługuje zmieniarki.

tak ja mam taki jak ten drugi bez napisu CD... Kurde lipa. Sprzedawcy z Allegro wysyłałem zdjęcia mojego radai z tyłu i z przodu, pomimo to zapewniał mnie ze bedzie działać. No nic moze znajde jakąs Aurę lub Brisę ze sterowaniem zmieniarką w przystępniej cenie.

[ Dodano: Wto 13 Paź, 2009 ]
kupiełem radio Aura z wyjściem na zmieniarkę, podłączyłem ten adapter i wszysko działa tylko zastanawia mnie dlaczego po przełączaniu na adapter i z powrotem rozkodowują się stacje radiowe w radiu... czy to normalne zachowanie??
Karus
Stella
Stella

Postprzez Mruczy » 1 marca 2015, 11:30

Podepne sie pod temat, mam radyjko Alana z guzikiem 6cd na panelu, kupilem kabel iso/jack i lipka, podłączam kostkę i pokazuje sie na blacie changer. Dodam że odtwarzało muzyke jak po raz pierwszy podłączyłem, na drugi dzień gdy włączyłem pokazuje sie wspominany napis. Co zrobić ??
Mruczy
Stella
Stella

Auto: Leon I
Silnik: AUS 1.6

Postprzez dezmo » 2 marca 2015, 20:08

Problemy z adapterem oczywiście musiały dopaść także mnie...
Po zamontowaniu sprawdziłem czy wszystko działa i wydawało mi się że tak, byłem w błędzie, podczas jazdy co jakiś czas (przynajmniej raz na piosenke) muzyka przygasa, pojawia się komunikat CD ERROR, po czym muzyka znowu zaczyna grać jak gdyby nigdy nic. Dodam, że w momencie gdy słucham płyty albo radia to wszystko jest w porządku.
Jakieś sugestie w czym tkwi problem? Adapter jest świeżo kupiony, może wadliwy?
dezmo
Stella
Stella

Auto: 1M szport

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja