Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Yanosik do auta?

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Yanosik do auta?

Postprzez Benny_Be » 15 maja 2015, 10:13

Zastanawiam się na kupnem Yanosika GT. Ktoś może mi powiedzieć czy wato, czy raczej rozejrzeć się za czymś innym?
Benny_Be
Stella
Stella

Auto: Seat Leon
Silnik: CJXA 2.0

Reklama

Re: Yanosik do auta?

Postprzez *PRZEMO* » 15 maja 2015, 10:53

Na pewno warto jeśli dużo jeździsz. Nie chce się tu rozpisywać na temat urządzenia i funkcji bo można poczytać o tym na ich stronie ale mogę powiedzieć że działa b.dobrze. Niekoniecznie musisz kupować urządzenie, zainstaluj aplikacje mobilną i przetestuj.
PrZeMo
*PRZEMO*
Signo
Signo

Auto: LEON_ARL+

Postprzez Hyvel » 15 maja 2015, 16:10

Ja uzywam wersji na android'a i jest ok, moze duzo nie jeżdżę ale sprawdza sie naprawdę swietnie, ustrzegł mnie przed kilkoma mandatami :-D

Zainstaluj, a sam zobqczysz, denerwuja tylko reklamy ale coś za coś .
Efektownie nie znaczy efektywnie... Będąc mądrzejszym nie daj się sprowokować...
gg:1018323
Hyvel
Signo
Signo

Region: dolnośląskie
Auto: Leone
Silnik: ASV 1.9

Postprzez Krzysiek31 » 15 maja 2015, 17:30

Ja korzystam i jestem bardzo zadowolony, kilka razy już mnie uratował :)
Krzysiek31
Stella
Stella

Auto: Seat Leon FR

Postprzez WBH111 » 15 maja 2015, 19:23

Również korzystam z Yanosika na androidzie i dzięki niej ominęło mnie parę mandatów. Oczywiście na niej nie można polegać w 100% bo ludzie nie zawsze oznaczają lub "chłopaki" dopiero co rozstawili się i ciężko to wychwycić lecz w 90% informacje są świeże, dokładne i aktualne.
Również Yanosik daje sobie dobrze radę jako nawigacja więc jest to super darmowa alternatywa dla CB czy innych gadżetów ; )
Był Seat Leon 1M 1.6 AKL LS7N
Jest Seat Leon 5F 1.4 CZEA LS3H
WBH111
Stella
Stella

Region: wielkopolskie
Auto: Seat Leon 5F
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez Benny_Be » 18 maja 2015, 10:43

zainstalowałem na tel, ale chyba zainwestuje w urządzenie Yanosika GT :)
dzieki SEATowcy!
Benny_Be
Stella
Stella

Postprzez Leon92 » 18 maja 2015, 12:37

Testowalem pare juz nawigacji na androida i stwierdziłem ze może nie tyle Yanosik jest najlepszy ale najbardziej mi pasuje on i jego uzywam, przejechałem na nim 5tys km i nigdy mnie nie zawiódł. Jego najwiekszym atutem sa radary i kontrole przed ktorymi ostrzega. Jezdzac glownymi drogami z nim nie ma mowy o zadnym mandacie. Polecam
Leon92
Stella
Stella

Silnik: turbo diesel inny

Postprzez Bart2001 » 18 maja 2015, 13:57

No niestety nie zgodzę się że jest w 100% skuteczny. W ostatni weekend żona jechała nad morze i janosik nie pomógł - 100 PLN i 4 pkt
Bart2001
Signo
Signo

Auto: Leon
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez tatian » 18 maja 2015, 15:25

Dla mnie najlepsze połączenie w telefonie to Google maps jako nawigacja i yanosik zamiast cb. Właśnie wczoraj jechałem nad morze ponad 450 km przejechane i yanosik miał 100% skuteczności, chyba, że do domu przyjdzie jakieś zdjęcie :)
Obrazek
Był Seat Ibiza 1.2 (64 KM)
Był Seat Leon 1.9 TDI (110 KM)
Był Seat Leon 1.8 TSI (160 KM)
Był VW Golf MK VII 2.0 TDI (150 KM)
Był VW Golf 7.5 GTI (245 KM)
Jest Renault Clio IV 0.9 TCe (90KM)
tatian
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Renault Clio IV
Silnik: inny

Re: Odp: Yanosik do auta?

Postprzez Tuchola_BDG » 18 maja 2015, 20:09

Bart2001 napisał(a):No niestety nie zgodzę się że jest w 100% skuteczny. W ostatni weekend żona jechała nad morze i janosik nie pomógł - 100 PLN i 4 pkt

Ktoś zawsze musi pierwszy zobaczyć patrol, żeby inni wiedzieli, i niestety czasami pierwsze spojrzenie jest bolesne :-)
ObrazekObrazek
Tuchola_BDG
Sport
Sport

Auto: LEON 1M B+LPG
Silnik: BCB 1.6

Postprzez Jacol » 20 maja 2015, 16:31

tatian napisał(a):Dla mnie najlepsze połączenie w telefonie to Google maps jako nawigacja i yanosik zamiast cb. Właśnie wczoraj jechałem nad morze ponad 450 km przejechane i yanosik miał 100% skuteczności, chyba, że do domu przyjdzie jakieś zdjęcie :)

Dokładnie tej kominacji używam. W yanosiku właśnie dobre jest, że jak wyjdziesz to zostaje ta pływająca ikonka która mówi o kontrolach. Polecam!
Jacol
Sport
Sport

Auto: Leon 1.8t+
Silnik: ARY 1.8

Postprzez jaceku » 21 maja 2015, 12:46

ja też mam yanosika GT - póki co sprawdza się dobrze (mam go od dwóch miesięcy)...
z wyprzedzeniem informuje o "kontroli prędkości",informuje o radarach łapiących "na czerwone światło", fajnie sprawdza się też na autostradach informując o aucie stojącym na poboczy (awaria) - jak dla mnie inwestycja warta uwagi...im nas więcej tym wyższa skuteczność...
o godz. 6-7 rano liczebność użytkujących Yanosika w danym momencie to 40-50 tyś. a w godzinach 15-16 to już 100-115 tys. ...i skutecznośćtym większa....
najgorzej tu być tym pierwszym, który wypatrzy patrol, który to "wypatrzy" jego ...

i trochę offtopa - taka refleksja...nawet jeśli mamy yanosika...to co z tego...?
wystarczy jeden wybryk, kiedy nie ma ostrzeżenia o kontroli i tracimy prawko na 3 miesiące...i jak tu kupować Cupre? gdzie się rozpędzać, jeśli "za każdym krzakiem" mogę stracić prawko :(
jestem zdegustowany zmianą przepisów...
jaceku
Stella +
Stella +

Auto: Fiat
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez B3N » 21 maja 2015, 14:57

Zawsze możecie przetestować Rysiek - WidziMisie, czy jakoś tak.
Ma też funkcje wideorejestratora.
B3N
Sport
Sport

Auto: SEAT LEON 5F FR

Postprzez miastowy » 31 maja 2015, 13:56

Ja uwielbiam tę aplikację! nie zamieniłbym na żadną inną! ( i mandatów już nie płacę :D)
miastowy
Stella +
Stella +

Auto: Leon
Silnik: CCZB 2.0

Postprzez daniel28 » 31 maja 2015, 21:56

Dziś na trasie Radom - Kraków dzięki tej aplikacji zaoszczędziłem około 1000 zł :-D Tak ogólne nie ruszam już bez niej w trasę. Niech przybywa użytkowników :!: :!:
daniel28
TopSport
TopSport

Auto: 5F 1.8 + Yamaha fz6

Postprzez Listek » 1 czerwca 2015, 07:45

A czy ktoś się orientuje, czy w darmowej wersji idzie zrobić głośniej komunikaty czy głośność zależna jest wyłącznie od telefonu i w samym programie nie idzie nią sterować ? Nigdzie tego nie mogę znaleźć.
Listek
Sport
Sport

Auto: Leon 1M

Postprzez B3N » 1 czerwca 2015, 07:50

Na iPhonie (iOS), głośność główna ustawiona w systemie reguluje głośność całej aplikacji. Jak masz cicho telefon ustawiony to i komunikaty są cicho.
Na Androidzie nie wiem.
B3N
Sport
Sport

Postprzez borowa » 1 czerwca 2015, 08:01

Miałem z tym styczność jako pasażer auta z Yanosikiem. Na pewno nie zdecyduję się na niego, ponieważ denerwowałyby mnie fałszywe komunikaty, a było ich całkiem sporo (droga 17 Lublin - Warszawa, koniec weekendu więc wzmożony ruch słoików). Osobiście zostaję przy CB. Yanosika chyba mógłbym traktować jako rozrywkę na długie samotne trasy, tu sobie poklikam, tu sobie popatrzę itd :mrgreen:
borowa
Cupra
Cupra

Region: lubelskie
Auto: CUPRA ST 385
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez fenek » 1 czerwca 2015, 08:43

Dokładnie zgodzę się z Kolegą powyżej. I jeszcze ten duży monit z reklamami którego nie idzie zablokować nawet AdAway em. No chyba że ktoś ma sposób o którym nie wiem; )

TAPATALKNIETO
Obrazek
Obrazek
R B R 81
fenek
Stella +
Stella +

Auto: Leon Stylance [07]
Silnik: BSE 1.6

Postprzez Tuchola_BDG » 1 czerwca 2015, 09:41

Listek napisał(a):A czy ktoś się orientuje, czy w darmowej wersji idzie zrobić głośniej komunikaty czy głośność zależna jest wyłącznie od telefonu i w samym programie nie idzie nią sterować ? Nigdzie tego nie mogę znaleźć.

Na androidzie podczas działania aplikacji poprostu naciskasz przycisk regulacji głośności a obudowie i ustawiasz poziom jaki Cię zadowala, ograniczeniem są możliwości telefonu :) Dodatkowo w ustawieniasz możesz wybrać "źródło" dźwieku tzn. czy dźwięk idzie jako multimedia, alarm itp. Ja mam ustawione na max jako alarm, bo tego nigdy nie ściszam i mam spokój :)
ObrazekObrazek
Tuchola_BDG
Sport
Sport

Auto: LEON 1M B+LPG

Postprzez B3N » 1 czerwca 2015, 10:05

Wydaje mi się też, że jak masz w aucie Bluetooth i twój samochód / telefon wspiera odpowiednia funkcje to dzwięk z yanosika lub google maps może iść na głośniki w samochodzie.
U mnie jest taka możliwość, że dźwięk po sparowaniu urządzeń przenoszony jest na głośniki w samochodzie.
B3N
Sport
Sport

Postprzez ksl » 1 czerwca 2015, 10:34

B3N napisał(a):Wydaje mi się też, że jak masz w aucie Bluetooth i twój samochód / telefon wspiera odpowiednia funkcje to dzwięk z yanosika lub google maps może iść na głośniki w samochodzie.
U mnie jest taka możliwość, że dźwięk po sparowaniu urządzeń przenoszony jest na głośniki w samochodzie.

u mnie tez jest taka mozliwosc,

osobscie wywalilem juz cb z samochodu , uzywam teraz tylko yansika i do nastepnego samochodu kupuje jescze jakis antyradar.
Obrazek
CupraR333 1P MY12 TRACK TOY
CupraR 4drive 5F ST Family car

Obrazek

http://www.youtube.com/user/MultiKsl
ksl
Sympatyk LeonClub

Region: mazowieckie
Auto: LCR++
Silnik: CDLA 2.0

Postprzez olszu » 1 czerwca 2015, 14:20

Po miescie jezdze tylko z yanosikiem. Na trasie dodatkowo odpalam cb i staram się jechać " na zająca" ;)
olszu
Sport
Sport

Auto: 120d

Postprzez Jacol » 1 czerwca 2015, 23:02

B3N napisał(a):Wydaje mi się też, że jak masz w aucie Bluetooth i twój samochód / telefon wspiera odpowiednia funkcje to dzwięk z yanosika lub google maps może iść na głośniki w samochodzie.

Tak też mam radio z bluetoothem i właśnie bardzo sobie chwalę to, że jak jest komunikat to przerywa muzykę i mówi o kontrolach. Dzięki temu nie muszę mieć telefonu przed oczami cały czas i rozręcić sobie muzyczkę tak jak lubię:)
Jacol
Sport
Sport

Auto: Leon 1.8t+
Silnik: ARY 1.8

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja