Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Wymiana audio Leon 1M

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Wymiana audio Leon 1M

Postprzez SantaPio » 8 listopada 2015, 07:15

Hej
Padł mi niedawno głośnik w zestawie seryjnym, i postanowiłem coś z tym zrobić.
Koncepcje miałem dwie, jedna zakłada wymianę tego głośnika, druga całego audio.
Jestem całkowicie zielony w temacie car audio, dlatego proszę o radę.
Spalił mi się głośnik niskotonowy i myślałem o wymianie obu przednich, ale czytałem że ori mają coś w rodzaju zwrotnicy zamontowanej na obudowie?
Generalnie, fajnie byłoby gdyby, udało mi się wymienić tylko niskotonowe, bez szkody dla syczków.
I tutaj prośba o rozwiązanie.
Druga opcja, która pewnie prędzej czy później będzie miała miejsce, to wymiana obecnego zestawu: 2x2 przód plus 2x2 tył, na 2x2 przód plus wzmacniacz i sub.
O ile pierwsza opcja, jeśli będzie możliwa oznacza wymianę praktycznie plug & play, o tyle druga wydaje się bardziej kłopotliwa.
Da się w takim przypadku skorzystać z już istniejących wiązek do głośników w drzwiach i do syczków?
SantaPio
Stella
Stella

Auto: Leon 1.9Tdi

Reklama

Re: Wymiana audio Leon 1M

Postprzez MrSiara » 8 listopada 2015, 09:42

Jak sie nie chcesz bawic w przerobienie audio kup ori glosnik uzywany i po prostu wymien jest duzo taniej niz wymiana audio. Jesli jednak chcialbys wymienic audio to wszystko zalezy od tego ile pieniedzy chcesz przeznaczyc na to. Osobiscie nie wymienialbym tylnich glosnikow bo nie ma sensu lepiej zamiast kupowac glosniki na tyl zainwestowac w wygluszenie.
MrSiara
TopSport
TopSport

Auto: Leon

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja