Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Ori radio piszczy

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Ori radio piszczy

Postprzez byMAXIK » 7 marca 2016, 16:23

Witam. Nie wiem czy w dobrym miejscu założyłem wątek.
Mam problem z ori radiem. Gdy wrzucam kasetkę z muzyką to piszczy. Muzykę słychać, ale od jakiegoś czasu zaczęło coś piszczeć :-x
Przy zakupie autka nie było tego problemu. Problem pojawił się od ok. 2 miesięcy. W razie czego będę mógł nagrać 'ten dźwięk'.
Na początku myślałem że to przez kasetkę, którą podpina się pod telefon, ale inne kasetki dają taki sam efekt.
Radio na normalnych falach działa OK. Znacie roziązanie tego problemu? Znajdzie się ktoś, kto potrafi mi pomóc?
Pozdrawiam Marcin.

-- 7 marca 2016, 16:09 --

Temat można zamknąć, pomógł mi jeden z administratorów na pw. :) :brawo:
Obrazek
byMAXIK
Stella
Stella

Auto: Seat Leon
Silnik: benzyna 1.6 16V

Reklama

Re: Ori radio piszczy

Postprzez krzychuls » 7 marca 2016, 23:37

A czy mógłbyś napisać tutaj co trzeba zrobić ? inni w przyszłości też mogliby skorzystać z tego rozwiązania. Pozdrawiam.
krzychuls
Stella
Stella

Auto: Seat
Silnik: benzyna inny

Re: Ori radio piszczy

Postprzez byMAXIK » 8 marca 2016, 10:09

krzychuls napisał(a):A czy mógłbyś napisać tutaj co trzeba zrobić ? inni w przyszłości też mogliby skorzystać z tego rozwiązania. Pozdrawiam.

Radio zostało tak jak jest. Dostałem odpowiedź na pw by kupić transmiter fm (powinien być w każdym elektronicznym sklepie, ja swój kupiłem za 29zł [FIRMA BLOW]), który podłączamy przez zapalniczkę (nie ma to nic wspólnego z wejściem na kasety). Tak jak pisałem wcześniej - normalne fale radiowe działają bez żadnych problemów. Transmiter przesyła pliki mp3 z pendrive/telefonu/karty SD itp na radio. Ustawiamy fale, które pokazuje transmiter i gra w całkiem dobrej jakości, jak dla mnie nawet lepszej niż adapter. :brawo:
Obrazek
byMAXIK
Stella
Stella

Auto: Seat Leon
Silnik: benzyna 1.6 16V

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja